28 / 03 / 2024

Viranşehir'de arsa ihaleleri şeffaf ve basına açık yapılıyor!

Viranşehir'de arsa ihaleleri şeffaf ve basına açık yapılıyor!

Viranşehir Belediyesi Kışla Mahallesinde bulunan bir arsasını açık ihale usulü ile satışını gerçekleştirdi. İhale öncesi açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, ihalelerin şeffaf ve basına açık yapıldığına dikkat çekti...



Viranşehir Belediyesi Kışla Mahallesinde bulunan bir arsasını açık ihale usulü ile satışını gerçekleştirdi. İhale öncesi açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, ihalelerin şeffaf ve basına açık yapıldığına dikkat çekerek, yurttaşların bazı kulaktan dolma sözlere itibar etmemesini istedi. 


Viranşehir Belediyesi Kışla Mahallesinde bulunan 605 ada, 20 parsel (İtfaiye yanı) ve 1.238.92 metrekare yüzölçümüne sahip arsası için ihale yaptı. Belediye hizmet binası ihale toplantı salonunda yapılan açık ihaleye Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun'da katıldı. Burun ihale öncesi basına kısa bir açıklama yaptı. 

İhaleler üzerine bazı söylentiler çıktığını belirten Burun : "Bazı kesimler ihalelerimizin usulsüz yapıldığını dair dedikodular yaydıklarını duyuyoruz. Görüyorsunuz, 4 kişi bu arsamız için ihaleye girmiş. 


Bizim için kurumun menfaati her şeyden önce gelir. En yüksek fiyatı veren arkadaşımıza ihaleyi vereceğiz. Burada hiç kimseyi kayırmıyoruz ve ihale açık olarak yapılıyor. Basın mensupları da burada ve ihaleyi izliyorlar. Bizler burada sadece ve sadece Viranşehir Halkının çıkarlarını kolluyoruz ve ihale için en yüksek fiyatı veren kişiye arsayı satacağız. Arsa satışlarımız devam edecek. Hiç kimse altında bir şey aramasın. 

Aklında şüphe olan varsa da basından ihalelerimizi takip edebilirler." diye konuştu. 

Ardından arsa metrekaresi 341 TL'den satışa sunuldu. 4 kişinin katıldığı ihalede 473 TL veren yurttaş ihaleyi almaya hak kazandı. 


Yeniurfa Gazetesi


Geri Dön