25 / 04 / 2024

Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi paneli düzenleniyor!

Vitra Çağdaş Mimarlık Dizisi paneli düzenleniyor!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TSMD) hayata geçirdiği VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında, Prof. Dr. C. Abdi Güzer'in de katılacağı 10 Ekim 2013 tarihinde bir panel düzenleniyor...



VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin (TSMD) hayata geçirdiği VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında, 10 Ekim 2013 tarihinde Mimarlığın Turizmi: Bir Tüketim Biçimi olarak Mekan başlıklı bir panel düzenlenecek. Ankara’daki TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılacak panele; romancı, hikayeci ve gezi yazarı Buket Uzuner, Argos Turizm’in Kurucu Ortağı Gökşin Ilıcalı ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Danışmanı Prof. Dr. C. Abdi Güzer katılacak. Saat 19:00’da başlayacak panelde, mimarlığın turizmle ilişkisi tartışılacak.

 

İkinci yılında “Turizm ve Rekreasyon Yapıları” temasıyla devam eden VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında düzenlenecek panelde; tüketim alışkanlıklarına yansıyan kültürel dönüşümün içinde mimarlığın turizmle ilişkisi ele alınacak. Yapı ve kentsel çevrelerin birer turizm nesnesi olarak değerlerinin tartışmaya açılacağı panelde; kent ve mimarlığın da birer turizm nesnesine dönüşmesiyle, “turizm yapısı” kavramının sınırlarının genişlemesi ve belirsizleşmesi üzerine konuşulacak.



Geri Dön