26 / 04 / 2024

Volkan Canalioğlu: Trabzon'a hafif raylı sistem yapacağız!

Volkan Canalioğlu: Trabzon'a hafif raylı sistem yapacağız!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubeti'nin Olağan Genel Kuruluna katılan CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon'a hafif raylı sistemi yapacaklarını söyledi.




İnşaat  Mühendisleri Odası (İMO) Trabzon Şubeti'nin Olağan Genel Kuruluna katılan CHP Trabzon Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı M. Volkan Canalioğlu, Trabzon'a hafif raylı sistemi yapacaklarını söyledi. Canalioğlu, "Bakın biz raylı sistemi yapacağız, bundan vazgeçmiş değiliz. Bunu yaparken şoför esnafım zarara sokmayacağız. Çünkü o hattaki belediye otobüslerini kaldıracağız ve daha da toplu taşımaya geçerek hareket edeceğiz. Ayrıca bu kentte Beşikdüzü'nden Of'a kadar hafif raylı sistem olması lazım" dedi. 


AKYAZI İÇİN ELİMİZDEKİ HERŞEYİ ALDILAR

Canalioğlu, Akyazı Stadının milletin paralarıyla yapıldığını belirterek, "Akyazı Stadı büyük bir gururla lanse ediliyor. Hiç kimse kusura bakmasın bu büyük gururla lanse edilen Akyazı sizlerin parasıyla, vergileriyle yapılıyor. 

Orman Lojmanları, 19 Mayıs Spor Salonu, Yavuz Selim, Avni Aker verildi yetmedi Akçaabat'ın sahası verildi. Karşılığında bize bizim paramızla stat yapılıyor. Yerini mühendislere sordular mı? Burada yapıldığı zaman, giriş-çıkışı, yan üniteleri, köftecimizin, esnafımızın yeri, maç sonrası davul-zurnayla eğlence yapacağımız ortam düşünüldü mü? Biz asla yatırımlara karşı değiliz en fazla yatırımı ben istiyorum. Çünkü bu kent bizim, bunu yaparken Odalara da büyük görev düşüyor" diye konuştu. 


FATİH FETHETTİĞİNDE ZATEN ÜÇÜNCÜ TACI TAKMIŞTI 

Canalioğlu, "Marka şehir yapacağız diyoruz ama Trabzon marka şehir. Fatih Sultan Mehmet Trabzon'u 1461'de fethettiğinde o zaman marka şehir Fatih'in üç tacından biri oldu. Biz bu marka şehri nasıl daha ileriye taşıyabiliriz, vizyonu ileriye nasıl götürürüz bunun hesabını yapmamız lazım. Bunun için de kent bileşenleri ve bizler hep birlikte hareket etmemiz lazım. Her oda kendi düşüncesini değil toplumun düşüncesini ortaya koymak durumunda" dedi. 


İMAR PLANLARINI YENİDEN ORTAYA KOYMAMIZ GEREKİYOR

 Trabzon'un büyükşehir olduktan sonra kent adına yeni bir sürecin başladığına vurgu yapan Canalioğlu, Trabzon'un yeniden yapılanma göstermesi gerektiğini dile getirdi. Canalioğlu, "Bunu yapmak için de imar planlarını ortaya koymamız gerekiyor. Çünkü artık köylerde insanlar mahalle olduğu için inşaat yapamayacak. Yapabilmek için proje getirmeleri gerekecek. Belediye sınırları içinde oldukları için de imarı yoksa proje getirmelerinin de bir anlamı olmayacak. Çünkü belediye onlara ruhsat veremeyecek. Bu bağlamda süratle hareket etmemiz ve ileriye yönelik Trabzon'un 30 hatta 40 yıl sonrasını ortaya koymamız gerekiyor" şeklinde konuştu. 


Karadeniz'den Güne Bakış


Geri Dön