24 / 04 / 2024

Burhanettin Çoban: Afyonkarahisar’a hafif raylı sistem getireceğim!

Burhanettin Çoban: Afyonkarahisar’a hafif raylı sistem getireceğim!

AK Parti Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burhanettin Çoban, ikinci dönemde seçilmesi halinde kentin büyük bir bölümünü dolaşacak olan hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini söyledi...




AK Parti Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burhanettin Çoban, ikinci dönemde seçilmesi halinde kentin büyük bir bölümünü dolaşacak olan hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini söyledi. 


Burhanettin Çoban, İkbal Termal Otel'de gerçekleştirilen toplantıda slayt eşliğinde projelerini ve 5 yıllık hizmetlerini anlatarak seçilmeleri halinde daha büyük hizmetlere imza atacaklarını söyledi. Projelerini açıklayan Çoban, “Kasaplar Çarşısı'nın restorasyonunu yaparak ekonomiye ve tarihimize kazandıracağız. Hazerfen Celebi Planeteryum-Uzayevi ile insanlarımızın ufkunu açacak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacağız. Hıdırlık Kule projemiz ile kentimizdeki televizyon, telsiz ve radyo vericilerini tek kulede toplayacağız. Aynı zamanda buranın eşsiz manzarası ile de insanlar kafeterya ve restoranında keyif bir şekilde yemeklerini yiyebilecekler. Uydukent ile Asri mezarlık arasına yapılacak 300 metre uzunluğundaki köprü ile Fuar Alanı’na yapmayı planladığımız alt geçit ile kent trafiği rahatlayacak. Ayrıca yapacağımız 30 kilometrelik bisiklet yolu ile insanlar bisiklet gibi ulaşım araçlarını kullanmaya teşvik edilecek.” dedi.


2015 yılında kent merkezinden kalkacak olan çimento fabrikasının 50 bin metrekarelik alanının yeşillendirileceğini belirten Çoban, toplumun bütün kesimlerinin yararlanabileceği semt kapalı spor salonları yapılacağını belirtti. Özellikle Cumhuriyet Meydanı projesinin kente farklı bir vizyon kazandıracağını kaydeden Çoban, kentin ulaşımını büyük ölçüde rahatlayacak hafif raylı sistem sayesinde ayrıca meydanın farklı bir güzellik kazanacağını anlattı. Çoban, kentin çok sayıda park ve yeşil alanlarla donatacaklarını, var olanlara ise ilave bölümlerin yapılacağını dile getirdi. Projelerde çocukları da unutmadıklarını söyleyen Çoban, macera ve masal dünyası parkları projelerini hayata geçireceklerini kaydetti.


Toplantıya AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Dr. Sait Açba, Afyonkarahisar İl Genel Meclis (İGM) Başkanı Salih Sel, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek ve çok sayıda partili katıldı.


 

Bugün


Geri Dön