23 / 04 / 2024

afyona tramvay yapılacakmı

afyona tramvay yapılacakmı

AK Parti Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burhanettin Çoban, ikinci dönemde seçilmesi halinde kentin büyük bir bölümünü dolaşacak olan hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini söyledi...

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

Çiğli Tramvayı ihalesini hangi firma kazandı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği Çiğli Tramvayı Yapım İhalesinin kazananı belli oldu.

Çiğli Tramvayı ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi!

Yatırımlarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çiğli Tramvayı yapım ihalesi 5 Kasım tarihine ertelendi.

Konak tramvay hattında son rötuşlar!

Konak Tramvayı yapımı nedeniyle güzergah üzerindeki bazı ağaçları zorunlu olarak taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalardan sonra bölgenin yeşil dokusunu yeni ağaçlar ve çalı gruplarıyla daha da güçlendirilecek.

Karşıyaka tramvayında 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karşıyaka tramvayında Cuma gününden itibaren ikinci etap çalışmalı başlayacak. Bu kapsamda Cahar Dudayev Bulvarı’nın tramvay yapım çalışması gerçekleştirilecek bölümü olan Atakent Kavşağı’ndan Selçuk Yaşar Sokağı’na geliş yönü trafiğe kapatılacak

Karşıyaka tramvay projesinde 2. etap çalışmaları başlıyor!

1. etap çalışmaların tamamlanmasının ardından geçilecek 2. etap çalışmalar kapsamında ise Cahar Dudayev Bulvarı'nın tramvay yapım çalışması gerçekleştirilecek bölümü olan Atakent Kavşağı'ndan Selçuk Yaşar Kavşağı'na geliş yönü trafiğe kapatılacak

İzmit Otogar-Sekapark Tramvay Projesi'nde son durum ne?

Büyükşehir Belediyesi, tramvay yapılması için yıkılacak olan 8 binanın sahibi ile uzlaşamadı. Konu mahkemeye gitti. Karar açıklanmadan yıkım yapılamayacak.

1947 yılında Kuruçeşme'de modern kömür tesisat yapılacakmış!

1947 yılında Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yapan İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'de 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutan kömür depolarının yerine 370 metre uzunluğunda modern bir tesisat yaptıracakmış.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacak!

1946 yılında Fındıklı'da eski Meclis-i Mebusan binasında bulunan Güzel Sanatlar Akademisi, Belediye'ye devredilen eski Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Silahhane binasında, eğitime elverişli bir hale getirilmesi için, tadilat yapılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

1941 yılında Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

1938 yılında Sultanahmet Meydanı devlet mahallesi halini alacak!

1938 yılında Prost'un hazırladığı imar planına Sultan Meydanı devlet mahallesi halini alacakmış. Büyük bir park halini alacak Meydan'da Adliye binasının yanında belediye ve vilayet binaları da burada yapılacakmış.

afyona tramvay yapılacakmı Haberi

afyona tramvay yapılacakmı


AK Parti Afyonkarahisar Belediye başkan adayı Burhanettin Çoban, ikinci dönemde seçilmesi halinde kentin büyük bir bölümünü dolaşacak olan hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini söyledi. 


Burhanettin Çoban, İkbal Termal Otel'de gerçekleştirilen toplantıda slayt eşliğinde projelerini ve 5 yıllık hizmetlerini anlatarak seçilmeleri halinde daha büyük hizmetlere imza atacaklarını söyledi. Projelerini açıklayan Çoban, “Kasaplar Çarşısı'nın restorasyonunu yaparak ekonomiye ve tarihimize kazandıracağız. Hazerfen Celebi Planeteryum-Uzayevi ile insanlarımızın ufkunu açacak ve eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacağız. Hıdırlık Kule projemiz ile kentimizdeki televizyon, telsiz ve radyo vericilerini tek kulede toplayacağız. Aynı zamanda buranın eşsiz manzarası ile de insanlar kafeterya ve restoranında keyif bir şekilde yemeklerini yiyebilecekler. Uydukent ile Asri mezarlık arasına yapılacak 300 metre uzunluğundaki köprü ile Fuar Alanı’na yapmayı planladığımız alt geçit ile kent trafiği...