20 / 04 / 2024

Volkswagen ve Bosch otonom sürüş için güçlerini birleştirdi

Volkswagen ve Bosch otonom sürüş için güçlerini birleştirdi

Almanya'nın dev otomobil markası Volkswagen gelecek teknolojilerine yönelik yatırımlarına devam ediyor. Ülkenin iki dev firması otonom sürüş sitemleri için güçbirliğine gitti.



Avrupa'da benzin ve dizel otomobillerin geleceği tartışılırken Alman marka Volkswagen ve Bosch otonom sürüş altyapıları gerçekleştirmek için anlaşmaya vardı. Avrupa'da en geç 2040 yılına kadar hemen hemen tüm ülkeler elektrikli araçlara geçişin startını vermiş olacak.

Elektrikli otomobiller gelecekte bir sürücüye bile ihtiyaç duymadan kareket edebilecek.  

Almanya Federal Kartel Dairesi (Bundeskartellamt), otomotiv üreticisi Volkswagen ve dünyanın en büyük otomotiv tedarikçisi Bosch'un ortaklaşa otonom sürüş teknolojisi geliştirmesine "yeşil ışık" yaktı.

Federal Kartel Dairesi'nden yapılan açıklamada, Bundeskartellamt'ın, Robert Bosch GmbH ve Volkswagen AG arasında otonom sürüşü daha da geliştirmek için planlanan bir teknoloji iş birliğine karşı dava açmayacağı belirtildi.

Açıklamada, Alman şirketlerin otonom sürüş teknolojisi iş birliğinin Avrupa AR-GE kuralları içerisinde yer aldığı hatırlatılarak, söz konusu birliğinin kartel dairesi tarafından rekabet kuralları temelinde izlenmeye devam edileceği bildirildi.

Volkswagen ve Bosch otonom sürüş için güçlerini birleştirdi


Geri Dön