27 / 04 / 2024

Votorantim Cimentos, Polat Beton'un tesislerini devralıyor!

Votorantim Cimentos, Polat Beton'un tesislerini devralıyor!

Votorantim Cimentos, Ankara merkezli Polat Beton'un Ankara Sincan, Kayaş, ve Gölbaşı hazır beton tesislerini kiralama yoluyla devralıyor.



Votorantim Cimentos, dünyanın önemli çimento üreticilerinden biri. 1933'te yüzde 100 Brezilya sermayesi ile Saint Halena'da kuruldu. 2001'den itibaren global bir şirket yolunca ilerlemek için dünyanın değişik ülkerinde yatırım yapmaya başladı.

Para'da yer alan habere göre, ilk yatırımlarını ABD ve Kanada'ya yaptı. 2007'de yatırımları Arjantin, Bolivya, Şili ve Uruguay'a uzandı. 2012'de Türkiye, Tunus, Fas, İspanya, Hindistan ve Çin'de çalışmalarına başladı. 

Votorantim Cimentos, Polat Beton un tesislerini devralıyor!

Şirket bugün 11 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye'ye 2012 yılında Cimpor Yibitaş'ı satın alarak giren firma bünyesinde bugün, Ankara, Sivas, Samsun, Yozgat, Nevşehir, Çorum'da altı tesis bulunuyor. Votorantim Cimentos yönetimi Türkiye'deki işlerinden oldukça memnunmuş. Yeni yatırım planları yaparken bir şirketi devralma kararı almışlar. 

Ankara merkezli Polat Beton'un  Ankara  Sincan, Kayaş, ve Gölbaşı hazır beton tesislerini kiralama yoluyla devralanacağını Ocak sonunda yazmıştık. Rekabet Kurulu'na müracaat eden taraflara onay çıkmış. Artık tesislerin tek kontrolü Votorantim Cimentos'a geçiyor. Reabet Kurulu'nun onayı sonrasında devir işlemleri de hemen başlamış. Mart sonuna kadar işlemler tamamlanacakmış.


Çimento sektörü 2020’de içerde ve dışarda büyüdü!


Geri Dön