19 / 03 / 2024

Web Tapu sisteminde entegrasyona ihtiyaç var!

Web Tapu sisteminde entegrasyona ihtiyaç var!

“Tapunun Kısayolu” sloganı ile hayata geçen ve kullanımı artarak devam eden Web Tapu sisteminde her geçen gün yeni geliştirmeler yaşanıyor.



“Tapunun Kısayolu” sloganı ile hayata geçen ve kullanımı artarak devam eden Web Tapu sisteminde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Web tapu sistemi günümüz ihtiyaç ve sektörün taleplerine uygun olarak her geçen gün geliştirilmeye devam ediyor. Son yapılan düzenlemeler ile artık vekalet sahibi bir kişi tapu işlem başvurusu yapabiliyor. Sistemde gözükmeyen taşınmazları olanlar da taşınmaz ilişkilendirme menüsü ile bu taşınmazlarını beyan edebiliyorlar. Değerleme yetki onayı menüsü ile de değerleme hizmetine yönelik olarak muvafakatname verebiliyor. Yetki belgeli emlak işletmelerine de başvuru yapabilme ve takyidat görebilme yetkisi verilebiliyor” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen web tapu sisteminin tapu iş ve işlemlerini hızlandırdığını belirten Özelmacıklı konuyla ilgili olarak “Sistem ile vatandaşlarımız tapu müdürlüklerine gitmeden işlem başlatabilir, evraklarını yükleyebilirler. İnternet üzerinden harçlarını yatırabilir, imza aşamasında tapu müdürlüklerinde imzalarını atıp hızlı ve güvenli şekilde işlemlerini gerçekleştirebilirler” şeklinde konuştu.

Web Tapu sisteminde entegrasyona ihtiyaç var!

Entegrasyona İhtiyaç Var

Yaptığı açıklamada Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün bu gelişmiş teknolojik altyapısının Ticaret Bakanlığı ile entegre olmasına gayrimenkul sektörü olarak ihtiyaç duyduklarını kaydeden Altın Emlak Genel Müdürü Özelmacıklı “Emlak işletmeleri olarak yetkilendirme sözleşmeleri kapsamında web tapudan doğrudan takyidat görme imkanımızın olmasını istiyoruz. Bu çerçevede Ticaret Bakanlığı tarafından yetki belgeli emlak işletmelerinin, yetkilendirme sözleşmelerini bir sisteme yüklemeleri sonrasında TKGM’nin bizlere entegrasyon sağlamasını arzu ediyoruz. Bizler de bu kapsamda, pazarladığımız taşınmazların tapu kaydı, cinsi, adresi bilgilerine ve ipotek, haciz ve benzeri kısıtlamaların olup olmadığına erişebiliriz. Taşınmazların kayıt örneği, mimarı proje, net – brüt alanlar gibi bilgiler pazarlama başlangıcı öncesinde bizlerin en önemli ihtiyacı” diye konuştu.
 

Yabancıya gayrimenkul satışında önemli düzenleme!

Web Tapu'ya Kovid-19 talebi!


Geri Dön