25 / 04 / 2024

West Marine, 4üncü mağazasını Marmaris'de açtı!

West Marine, 4üncü mağazasını Marmaris'de açtı!

Denizcilik marketi konseptinin Türkiye’deki ilk temsilcisi West Marine, 4’üncü mağazasını Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde açtı. West Marine, 2008 yılında geldiği Türkiye’de marka olma yolunda &



West Marine’in halat satarak işe başlayan ve bugün dünyanın kendi çapında en büyük şirketi konumuna gelen bir kuruluş olduğunu söyleyen Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, şu değerledirmeyi yaptı: “760 milyon dolar ciroya sahip olan West Marine ABD’de bulunuyor. İlk defa ABD dışında Türkiye’ye adım attı. Bu bizim Türkiye’deki dördüncü mağazamız. Marmaris’e bizimle aynı statüde olan deniz malzemesi satan firmalara rakip olarak gelmedik. Beraber bu işi götüreceğiz. Türkiye’de denizcilik sektörü çok süratle ilerlemektedir. Dolayısıyla bizi bağrınıza basın ve bir rakip olarak görmeyin.”

ABD’nin en önemli denizcilik marketleri arasında yer alan West Marine, 2008 yılında geldiği Türkiye’de de marka olma yolunda çalışmalarına devam ediyor. West Marine Marmaris’te 17 farklı kategoride 10 binden fazla ürün dbulunuyor.
Hürriyet/Doğuş Esat BERME

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

'Denizcilik sektörüne rakip olarak gelmedik'

Dünyanın en büyük denizcilik mağazası West Marine'in Türkiye'deki dördüncü mağazası Muğla Marmaris'te düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılarak bir konuşma yapan Rahmi Koç, "Burada aynı sektörde hizmet veren işletmelere rakip olarak gelmedik. Türkiye'de denizcilik sektörü büyük bir süratle ilerlemektedir. Dolayısıyla, bu sürate ayak uydurmak için bizi bağrınıza basın, rakip olarak görmeyin" dedi.

'ONUR DUYUYORUZ'

Törende mağazanın açılış kurdelesini, West Marine'i ABD ve Kanada'dan sonra Türkiye'ye getiren Koç Holding'in Onursal Başkanı Rahmi Koç ile Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar birlikte kesti. Başkan Ali Acar, bir dünya markası olan işletmenin ilçelerinde faaliyet göstermesinden onur duyduklarını ifade etti. Denizcilik sektörüne yönelik faaliyet gösteren diğer işletmelere rakip olmadıklarının altını çizen Rahmi Koç ise şöyle konuştu: "West Marine, halat, urgan satarak başladığı yolda, şimdi alanında dünyanın en önemli firmalarından biri oldu. Yılda 760 milyon dolar ciroya ulaştı. Amerika dışında da ilk defa Türkiye'de mağaza açtı. Bugün, İstanbul Kartal ve Kalamış ile Bodrum'dan sonra Türkiye'deki dördüncü şubeyi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Konuşmaların ardından törene katılanlar, deniz tutkunlarının aradıkları hemen her şeyi bulabilecekleri 10 bini aşkın ürünü barındıran 700 metrekarelik mağazayı gezdi.
Yeni Asır/Adem ÜLKER


Geri Dön