29 / 03 / 2024

Wuppermann Group Galva Metal'e ortak oldu!

Wuppermann Group Galva Metal'e ortak oldu!

140 yıllık Alman çelik devi Wuppermann Group, Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı. Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinde faaliyet gösteren Wuppermann Group, Kocaeli'nde faaliyet gösteren Galva Metal'e ortak oldu.




Alman Wuppermann, İzmitli çelik üreticisi Galva'ya ortak oldu. Şirket, Batı Avrupa dışındaki ilk yatırımını Türkiye'ye yaptı.


140 yıllık Alman çelik devi Wuppermann Group, Türkiye'ye hızlı bir giriş yaptı. Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinde faaliyet gösteren Wuppermann Group, Kocaeli'nde faaliyet gösteren Galva Metal'e ortak oldu. Alman şirket, Galva Metal'in yüzde 35'ini satın aldı. Alman çelik şirketi Wuppermann'ın Mali İşler ve Yönetim Kurulu Sözcüsü Theodor Wuppermann, "Galva Metal'e yaptığımız yatırımla büyüyen Türkiye pazarına doğrudan erişim kazandık" dedi. Wuppermann, "Bu satın almayla buradaki satış faaliyetlerimizi genişletiyoruz. Bu işlem, Batı Avrupa dışında yaptığımız ilk hisse alımı" diye konuştu. 


32 milyon euro ciro yaptı 

Geçen yılı yaklaşık 100 milyon liralık (32 milyon euro) ciroyla kapatan çelik şirketi Galva, 50'ye yakın kişiye istihdam sağlıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin en hızlı büyüyen 100 Türk şirketi sıralamasında Galva, çelik sektörü içinde 3, genel sıralamada ise 48'inci olmuştu. 1873'te kurulan ve Almanya'nın ilk çelik şirketlerinden olan Wuppermann, geçen yıl 600 milyon euroluk ciro gerçekleştirmişti. 


En büyük ilgi İspanya'dan

Geçen yıl üretimde dünya 8'ncisi olan Türk demir-çelik sanayisine Avrupalı şirketlerin son dönemde yoğun ilgisi var. 2012'de 17.2 milyar dolarlık dış satışla demir-çelik sektörüne yapılan yatırıma İspanyol şirketler ağırlığını koydu. İspanya'nın önde gelen metal üreticilerinden Bamesa ve Schwartz Hautmont'un ardından geçen ay da Gonvarri MS, Türk metal şirketi CEPAŞ'ın ana hissedarı olmuştu.


Sabah


Geri Dön