25 / 04 / 2024

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı buraya gelip park eder!

Yabancı gayrimenkul yatırımcısı buraya gelip park eder!

Türkiye ekonomisine ilişkin soruları yanıtlayan Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Şu anda Türk Lirası bazında baktığımda ben önümüzdeki süreçte Türk iç pazarına değil, önemli miktarlarda yabancı yatırımcının da gayrimenkul alacağını düşünüyorum" dedi...



Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Anadolu Ajansı muhabirlerinden Musab Turan'nın Türkiye ekonomisine ilişkin sorularını cevapladı.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar konut stokunda görülen artışın daha önce olduğu gibi yapılan kampanyalarla yeniden eritileceğini söyledi.

Ali Kibar şunları söyledi; "Herhalde önümüzdeki dönemde hükümetimizin çalıştığı bir program doğrultusunda oluşan konut stokunun nasıl eritileceğine ilişkin kararlar alınır. Şu anda Türk Lirası bazında baktığımda ben önümüzdeki süreçte Türk iç pazarına değil, önemli miktarlarda yabancı yatırımcının da gayrimenkul alacağını düşünüyorum. Baktığınız zaman gurbetçilerimiz bile belli birikimleriyle gelip direkt apartman alabilecek noktada. Sıcak gayrimenkul sektörüne dışarıdan gelecek yatırımcı, buraya gelip park eder. O kaynak bir daha dışarı gitmez. Bugün Alman, Fransız, İspanyol Türkiye'den gayrimenkul alımına geliyor." 


Geri Dön