28 / 03 / 2024

Yabancı kaçışı hız kesmiyor! 63 milyon dolarlık net satış

Yabancı kaçışı hız kesmiyor! 63 milyon dolarlık net satış

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre İstanbul Borsa’sında yabancı payı büyük düşü göstermeye devam ediyor. 21 Ekim haftasında yurt dışı yerleşikler olarak hisse senedinde 63 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.



Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası verilerine göre 14 ve 21 Ekim haftasında yurt dışı yerleşikler (yabancılar) fiyat ve kur etkisinden ayrıştırılmış olarak hisse senedinde 63 milyon dolarlık net satış gerçekleştirdi.

BIST’te Ağustos ayında 5 hafta gerçekleşen 790 milyon dolarlık yabancı girişinin devamında, son yedi haftada arka arkaya 920 milyon dolarlık yabancı çıkışı yaşanırken, bu çıkışla Ağustos ayındaki girişten daha fazla yabancı ayrılışı gerçekleşmiş oldu.

Devlet İç Borçlanma Senedi tarafında haftalık kesin alım ve satım işlemlerine göre (repo hariç) yabancılar tahvilde haftalık yaklaşık 12 milyon dolarlık satış yaptı. Devlet İç Borçlanma Senedi yabancı payı hesaplamalarına göre (kesin alım/satım ve repo hariç) yüzde 0,81 seviyesinde ve tarihi düşük seviyeye geriledi. 

2022 yılı başından beri BIST’ten toplam yabancı kaçışı 3,71 milyar dolar olurken, Devlet İç Borçlanma Senedi tarafından 2,13 milyar dolar yabancı çıkışı gerçekleşti. Toplamda yılbaşından beri Hisse ve Devlet İç Borçlanma Senedi’nden toplamda 5,83 milyar dolarlık yabancı çıkışı gerçekleşti. Yabancıların toplam Hisse stoku piyasa değeri ise 21 Ekim itibarıyla 21,21 milyar dolar olarak hesaplanırken, Devlet İç Borçlanma Senedi (repo hariç tahvil) stoku da 1,24 milyar dolar oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön