26 / 04 / 2024

Yabancı konut satışlarında hedef 10 milyar dolar olmalı!

Yabancı konut satışlarında hedef 10 milyar dolar olmalı!

2016 yılında konut satışlarının 1 milyon 341 bin 453'e ulaşmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı "Rekor kırılan bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4'lük bir büyüme sağlanarak konut satışlarında rekor tazelendi" dedi.



2016 yılında konut satışlarının 1 milyon 341 bin 453'e ulaşmasının büyük bir başarı olduğunu belirten Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı "Rekor kırılan bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 4'lük bir büyüme sağlanarak konut satışlarında rekor tazelendi" dedi. Kabadayı, "Bu başarıda Sayın Cumhurbaşkanımızın bankalara yaptığı çağrı sonrası gevşeyen konut kredisi faiz oranlarının, Emlak Konut ve GYODER öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyanın ve geliştiricilerin ekonomiye destek olmak için gerçekleştirdiği yoğun çalışmaların payı büyük" şeklinde konuştu.


HEDEF EN AZ 10 MİLYAR DOLAR

Güçlü ekonomisi ve siyasi istikrarı ile Türkiye'nin her yıl olduğu gibi yine pozitif olarak ayrışacağını dile getiren Kabadayı, şöyle devam etti: "Ekonomik büyümenin 2017'de de artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Özellikle 1 milyon dolar üzerinde yabancıya gayrimenkul satışı ile ilgili olarak vatandaşlık hakkı adımı ile birlikte üst gelir grubu yabancıların yatırım yapması için önemli bir sebep oluşturuldu" dedi. Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile birlikte yabancıya satışta ciddi bir cirosal artış olacağının altını çizen Kabadayı, "Yabancıya satış konusunda hedefleri radikal bir şekilde arttırmalı ve en az 10 milyar dolar hedef koymamız gerekiyor" diye konuştu.


YÜZDE 15'LİK BÜYÜME HEDEFİ

İnanç Kabadayı, "Bu yıl da gayrimenkule olan ilginin artarak devam edeceğini ve konut satışlarında 1.400.000 'i geçerek yeni bir rekor kırılacağını düşünüyoruz. Markamız özelinde baktığımızda ise 2017 yılı için yüzde 15'lik bir büyüme hedefi ile yeni yıla başladık" diye konuştu. 2017 yılında inşaatı devam eden 3 projenin lansmanını yapacaklarını anlatan Kabadayı, "Üç yıl içerisinde hayata geçireceğimiz birbirinden farklı segmentlerdeki bu projelerin toplam yatırım değeri ise yaklaşık 2.5 milyar TL. Yeni yatırımlarımızla ülke ekonomisi yanı sıra istihdama da katkı sağlamaya devam edeceğiz. 2017 planlamamızda yüklenici çalışanlarını da düşündüğümüzde yaklaşık 1.250 kişilik bir istihdam oluşturacağız" şeklinde konuştu.


Sabah


Geri Dön