19 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.



Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ülke genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 arttı ve 97 bin 587 şeklinde oldu. Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında mega kent İstanbul 18 bin 752 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Yine resmi olarak açıklanan verilere göre satış sayılarına bakıldığında mega kent İstanbul'u 8 bin 464 konut satışı ve yüzde 8,7 pay ile başkent  Ankara  takip etti. Yine merak edilen rakamlara göre, yabancılara konut satışında da başkent Ankara 3. sırada yer aldı.

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara daki konut projelerinde!

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım: “İstatistiklere baktığımızda yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı İstanbul alırken,  ikinci sırayı Antalya ve üçüncü sırada da  Ankara’nın  yer aldığını görüyoruz. Bu da artık yabancı yatırımcıların sadece tatil beldelerine yatırım yapmadıklarının önemli bir göstergesi. Başkent hem yaşam standardı hem düzenli bir şehir olması hem de yapılan projelerin kalitesi ile artık  yabancı yatırımcıların da gözdesi oldu. şeklinde konuştu.

Akıllı evleri tercih ediyorlar

Erdoğan Yıldırım sözlerini şu şekilde tamamladı:  “Özellikle Ankara’nın batı bölgelerine ilgi bir hayli artmaya başladı. 2022 yılında da emlak sektörünün gösterdiği gelişmeler bu bölgelerde hızla devam ediyor. Yabancı yatırımcılar da akıllı ev projelerine yöneliyor. Bizler yaptığımız projelerde aile odaklı bir yaşam mottosu belirlediğimiz için insanların bu konseptte fazla ilgisini çekiyor” 

Ankara'da Şubat 2022'de kaç konut satıldı?


Geri Dön