28 / 03 / 2024

Yabancı yatırımcının gözü ünlü caddelere çevrildi!

Yabancı yatırımcının gözü ünlü caddelere çevrildi!

Her geçen yıl değerini artıran İstanbul'un ünlü caddelerinde metrekare kira fiyatları 350 doları bulurken, yabancı yatırımcılar mağazaları için buralarda yer bakıyor. Yabancı yatırımcının gözü ünlü caddelere çevrildi...





SON yıllarda sayıları hızlıca artan AVM'lere karşın İstanbul'un ünlü caddeleri cazibesini hiç kaybetmiyor. Hatta değerlerinin zaman içinde daha da arttığı dikkat çekiyor. İstanbul'un en çok göze çarpan caddeler arasında İstiklal Caddesi, Bağdat Caddesi ve Abdi İpekçi Caddesi öne çıkarken, özellikle Abdı İpekçi ve Bağdat Caddesi yabancı markaların çok yakından ilgilendiği caddelerin başında geliyor. 


Yabancı markaların girmek için yarıştığı bu caddelerde yer almak için aylık metrekare başına 200350 dolar kira ödemesi yapmak gerekirken, yıllara meydan okuyan Kapalı Çarşı'nm caddeleri ise metrekare satış fiyatlarıyla dünyanın ve Türkiye'nin en pahalı dükkanları arasında yer aldığı belirtiliyor. 


Çarşının Kalpakçılar Caddesi'nde dükkanlar kilo altın üzerinden satılıyor. EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Kapalı Çarşı'daki Kalpakçılar Caddesi'nde birim metrekare değerinin Türkiye'nin ve dünyanın en pahalı dükkanları arasında sayılabileceğini söyledi. 


Kalpakçılar Caddesi'nde dükkanların kilo altın üzerinden satıldığını söyleyen Yazıcı, "Dükkanların birim metrekare satış değerleri yaklaşık 800 bin TL ile 1 milyon 450 bin TL değerleri arasına tekabül etmekte" dedi. Cansel Turgut Yazıcı, cadde perakendeciliği içerisinde önemli nokta olan Abdi İpekçi Caddesi'nde dünyaca ünlü yabancı ve Türk markalara ev sahipliği yaptığını belirterek caddede 100 metrekare alanlı bir dükkanın ortalama kira getirişinin 200350 dolar olduğunu belirtti. Abdi İpekçi Caddesi'nde yer almak için marka değerinin ön plana çıkması gerektiğini söyleyen Yazıcı, bunun da caddeyi Nişantaşı'ndaki diğer caddelerden ayıran en önemli özellik olarak dikkat çektiğini kaydetti. 


Yazıcı, yıllar içinde birçok AVM buradaki müşteriyi hedef kitlesi haline getirmeye çalışsa da caddenin müşteri kitlesinin çok sadık olduğunu belirtti. Yazıcı, Anadolu Yakası'nın en önemli ticari akslarından biri olan Bağdat Caddesi'nin ise özellikle Suadiye'den başlayarak Caddebostan'a kadar uzanan kısmında nitelikli mağazaların bulunduğunu ve yaya trafiğinin yoğun olduğunu anlattı. 


Yazıcı, "Bu aksta birim metrekare kira gelirleri aylık ortalama 250- 350 dolar. Bazı yerlerde 5 bin dolara raslıyoruz. Dükkan yatırımlarının yaklaşık 25 yılda geri döndüğü düşüncesi ile birim metrekare dükkan fiyatları genelde takribi 75 bin dolar ile 125 bin dolar arasında değişebiliyor" dedi. 


Ticari Hayat 


Geri Dön