24 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

İnsan Hakları Eylem Planı ile yabancı yatırımcıya hukuk güvencesi geliyor. Bu plan ile yabancı yatırının mülkiyet hakkına korunacak.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "İnsan Hakları Eylem Planı" ile hayata geçirilecek uygulama ile yabancı yatırımcıların haklarına hukuki güvence geliyor. Sabah'tan Eda Işık ve Hazal Ateş'in haberine göre; yeni gelecek plan ile yabancı yatırımcının mülkiyet hakkı da güvence altına alınacak. 

Yabancı yatırımcının mülkiyet hakkına koruma geliyor!

Mülkiyet hakkı kapsamında yabancı yatırımcının Türkiye'de ticari mülk sahibi olması, yasal teminatla korunacak. İmar planlarında, kamu hizmetine tahsis amacıyla mülkiyet hakkına getirilen sınırlandırmalar ile hukuki el atmadan kaynaklı mağduriyetler giderilecek. Gayrimenkul satış sözleşmelerinin noterlerde yapılabilmesi sağlanacak. Mülkiyet hakkına etkili koruma amacıyla, acele kamulaştırmaya ilişkin hükümleri de içerecek şekilde Kamulaştırma Kanunu ve ilgili mevzuat gözden geçirilecek. İdari yargıda mülkiyet hakkını etkileyen hususların, yargılamayla hızlı çözümü sağlanacak.
 

100 bin doların üzerinde gayrimenkul alan yabancıya, 5 senelik ikamet izni verilsin!


Geri Dön