26 / 04 / 2024

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını Mahmut Dereli değerlendirdi!

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını Mahmut Dereli değerlendirdi!

Bir milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Torkan İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli değerlendirmede bulundu.



Bir milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Torkan İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli değerlendirmede bulundu. İşte, Mahmut Dereli'nin değerlendirmesi... 


Ülkemize karşı gerçekleştirilmek istenen ekonomik darbeye karşı yapılan bu düzenlemenin yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Dövizde yapılan spekülatif hareketlilik karşısında atılan bu adım, yabancı sermaye akışını ülkemize yönlendirecektir. Özellikle değer yargıları noktasında benzerliklerimizin olduğu körfez ülkelerinin bu düzenlemeye daha yüksek ilgiyi göstereceği kanaatindeyim. 1 milyon dolarlık taşınmaz mülk yatırımıyla verilecek vatandaşlık hakkı ülke ekonomimiz açısından önemli bir kaynak oluşturacaktır. Uygulamayla birlikte ciddi anlamda bir döviz girdisi sağlanırken, yeni sermaye kaynaklarını da çekeceğimize inanıyorum. 



Geri Dön