25 / 04 / 2024

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye'den vazgeçmiyor!

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye'den vazgeçmiyor!

Yabancı vatandaşların gayrimenkul yatırımında Türkiye'ye olan ilgisi devam ediyor. Yabancılara lüks konut satışı gerçekleştiren Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların gayrimenkul yatırımı hakkında değerlendirmede bulundu.



Pandemiye rağmen yabancıya gayrimenkul satışı tüm hızıyla devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre;yabancılara lüks konut satışı gerçekleştiren Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, artan gayrimenkul yatırımları hakkında değerlendirme yaptı.

Murat Sarıkaya "Türkiye yabancı yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alıyor. İran, Irak,KATAR Sudi Arabistan ,Kuveyt, Azerbaycan İstanbul'u, Avrupa ve Amerikalılar ise Ege ve Akdeniz'deki illerimizi tercih ediyor. Türkiye'den gayrimenkul alarak, yatırım yapmayı tercih eden ülke sayısı 180'nin üzerindedir. Ülkemizde tercih edilen iller her geçen gün artış göstermektedir" sözleriyle ülkelere göre konut satışlarını değerlendirdi.

Yabancılar gayrimenkulde Türkiye den vazgeçmiyor!

Pandemi sürecinde yapılan konut satışlarını yorumlayan Murat Sarıkaya "Bu dönemde yasaklar nedeniyle gelemeyen ya gelmeyi tercih etmeyen kişiler, videolu görüşme ile evlerini görüyor. Videolu görüşme talep eden yabancı yatırımlarımıza her türlü olanağı sağlıyor. Konutun içerisinden videolu görüşme ve dış görüşünü gösteren videolar gönderiyoruz. Son zamanlarda satışlarımız video görüşmelerle gerçekleşti" açıklamalarında bulundu.

Yatırımların farklı sektörleri de olumlu etkilediğini söyleyen Murat Sarıkaya "Yabancı yatırımcıların birçoğu aldıkları evde oturmayı tercih ediyor. Bu durum da beyaz eşya ve mobilya sektörünün hareketlenmesine neden oluyor. Konut alan yabancıların yaşam ve diğer harcamalarının 6 milyarı aştığı belirtiliyor" dedi.

Ülkedeki konut kredi faizleri hakkında da Murat Sarıkaya "Geçen yıl haziran ayında yapılan konut kredilerinde faiz indirimi emlak piyasasının iç pazarda da hareketlenmesine neden olmuştu. Yine beklentimiz yüksek olan konut kredisi faizlerinde indirim uygulanmasıdır. Bu şekilde emlak piyasası iç pazar da hareketlenecektir" açıklamalarında bulundu.

 


Geri Dön