27 / 04 / 2024

Yabancılar Gaziosmanpaşa'da 550 milyon liralık yatırım yaptı!

Yabancılar Gaziosmanpaşa'da 550 milyon liralık yatırım yaptı!

Yabancının yeni gözdesi Gaziosmanpaşa Fuarla 1 milyar çekti. Suudi Arabistan ve Katar gibi bazı Ortadoğu ülkelerinde düzenlenen konut fuarları, yabancıların Gaziosmanpaşa'da 550 milyon liralık yatırım yapmasını sağladı.




Suudi Arabistan ve Katar gibi bazı Ortadoğu ülkelerinde düzenlenen konut fuarları, yabancıların Gaziosmanpaşa'da 550 milyon liralık yatırım yapmasını sağladı. Kaporası ödenen 500 dairenin satışı da tamamlandığında yatırım miktarı 1 milyar lirayı, satılan konut sayısı ise 520'yi bulacak ¡'abancı yatırımcıların İstanbul'daki -L son gözdesi Gaziosmanpaşa oldu. 


Sarıgöl'de başlayan kentsel dönüşümün Gaziosmanpaşa geneline yayılması yabancı yatırımcıların dikkatinden kaçmadı. Öte yandan bölgede konut projeleri bulunan Türk şirketlerinin Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar gibi Ortadoğu ülkelerindeki konut fuarlarına katılımı da ilçeye ilgiyi artırdı. 


Yabancı yatırımcıların, Gaziosmanpaşa'da yükselen Avrupa Konutları TEM 2, Viaport Venezia, Essenora ve Yıldızpark Evleri projelerinden toplam 550 milyon liralık 520 konut satın aldığı, 500 dairenin de kaporasmı yatırdıkları öğrenildi. Bu dairelerin de satışlarının tamamlanmasıyla birlikte yabancıların Gaziosmanpaşa'ya yapacağı yatırımın bedeli 1 milyar lirayı bulacağı belirtildi. 


'DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI BAŞLATTIK' 

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede büyük bir değişim ve dönüşüm çalışması başlattıklarını söyledi. Usta "Amacımız Gaziosmanpaşa'yı İstanbul'un en gözde ilçelerinden biri yapmak. 

İlçemiz İstanbul'da Kentsel Dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü en büyük alana sahip. 1173 hektarlık yüzölçüme sahip ilçemizin 432 hektarında kentsel dönüşüm çalışmaları yürütülüyor" dedi.

Hasan Tahsin Usta, ilçede yaşanacak değişimin temellerini oluşturacak Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Master Planı'nda son aşamalara geldiklerini belirtti. 

Ortadoğulu yatırımcılar Gaziosmanpaşa'da yükselen Avrupa Konutları TEM 2, Viaport Venezia, Essenora ve Yıldızpark Evleri projelerine ilgi gösterdi. 



HaberTürk


Geri Dön