25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Trabzon'da 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık!

Murat Kurum: Trabzon'da 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık!

AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Trabzon genelinde 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız da yaklaşık 510 milyon lira tutarında." dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde konuşma yaptı. Bakan Kurum, sanayileşme, çarpık kentleşme, köyden kente göçle Trabzon'da da düzensiz yapılaşma oluştuğunu söyledi. Kurum, "Bu düzensiz yapılaşma 1950'li yıllarda başlayan sanayileşmeyle giderek artmıştır. AK Parti döneminde bu çarpık yapılaşmaya ilişkin çok mücadeleler verdik. Hem eski bakanlarımız hem belediye başkanlarımız hem milletvekillerimiz kentsel dönüşüm ve riskli binaların yenilenmesi noktasında birçok mücadele verdik. Baktığınızda Trabzon bölgede bir değer ancak bizim bu değeri daha da yukarı taşımamız gerekiyor." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Trabzon'a yaptığı yatırımlara değinen Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Trabzon genelinde 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız da yaklaşık 510 milyon lira tutarında." ifadelerini kullandı. 

Bakan Kurum, Çömlekçi Mahallesi'nde 89 bin metrekarelik alanda örnek bir kentsel dönüşüm çalışması yapmak istediklerini söyleyerek, 2019'da başlayacak projeyi 2023 yılında tamamlamayı istediklerini, aynı zamanda Çömlekçi ile Meydan semti arasında yürüyen merpen aksı oluşturarak bu alanları birbirine bağlayacaklarını belirtti. Kurum, Trabzon'a 2019 yılında 3 millet bahçesi kazandıracaklarını da söyledi.

"Uzungöl de Ayder gibi bizim bir değerimiz"

Bakan Kurum, bir gazetecinin, "Rize'de Ayder Yaylası'nda yapılan dönüşümü Uzungöl için de yapmayı planlıyor musunuz?" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"Buradan Rize'ye geçeceğiz ve orada Ayder'in dönüşümüne ilişkin kararlar alacağız ve Ayder'de dönüşümü 2019 yılında başlatacağız. Uzungöl de Ayder gibi bizim değerimiz. Oraya ilişkin de ön çalışmaları yapıyoruz. Yeni dönemde Uzungöl'ün doğal güzelliklerinin ön planda olduğu, insanların oraya giderken trafikte eziyet çekmedikleri bir projeyi belediyelerimizle gerçekleştiriyor olacağız. Bu projenin içinde her zaman vatandaşımız olacak, vatandaşımızın rızası da olacak, belediye de destek verecek, bakanlık olarak biz de her türlü desteği vereceğiz ve bizim Ayder, Uzungöl gibi değerlerimizi de ön plana çıkaracak projeler olacak ve bölgede istihdamı, turizmi artıracak projeler olacak."


Geri Dön