26 / 04 / 2024

uzungöl imar

uzungöl imar

AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Trabzon genelinde 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız da yaklaşık 510 milyon lira tutarında." dedi...

İmar affı Uzungöl’de 862 kişiyi kurtardı! 

Yaklaşık 1500 kişinin yaşadığı Uzungöl’de binaları yıkım aşamasına gelen 862 kişi, çıkan kanunla hem cezadan hem de yıkımdan kurtuldu. 

Trabzon Uzungöl'deki 2 park 10 yıllığına kiraya verildi!

Trabzon'un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl’de son günlerde başlayan tartışmalar sürüyor. “Uzungöl Doğu Kıyısı ve Göl Kıyısı 2. Kısım Parkı” alanlarının işletmesi, 10 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıktı.

Abdil Celil Öz: Uzungöl'e çakılacak her çivi gölü öldürür!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bundan sonra Uzungöl’e çakılacak her çivinin, koyulacak her taşın dünyaca ünlü turizm merkezinin ölüm fermanı olacağını söyledi.

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak!

Uzungöl'de koruma amaçlı çalışma yapılacak. Vali Abdil Celil Öz. Uzungöl'de mevcut imar planının ciddi bir şekilde uygulanacağı, bıınıın yanında yeniden koruma amaçlı kapsamlı bir plan çalışmasının başlayacağını belirtti.

Celil Öz: Uzungöl'ün geleceği için artık taviz yok!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Uzungöl ziyaretinde önemli açıklamalar yaptı. Uzungöl’ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını ifade eden Vali Öz, bu planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini ifade etti.

Uzungöl'ün imar planı kesinleşti!

Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planı kesinleşti. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Uzungöl'ün koruma amaçlı imar planının onaylandığını, askıya çıktığını ve kesinleştiğini, planın uygulanmasında taviz vermeyeceklerini belirtti.

Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İLBANK, Trabzon Uzungöl Koruma Amaçlı Nazım ve de Uygulama İmar Planı ile projelerine bir yenisini daha ekledi. Uzungöl'ün yeni imar planını İLBANK yapıyor...

Abdil Celil Öz: Uzungöl'de her şeyi denetleyeceğiz!

Uzungöl'de incelemelerde bulunan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, belde sorunları hakkında bilgi aldı. Vali Öz, Uzungöl'de imar sıkıntıları olduğu ama her alanda denetleme yapacaklarını belirtti..

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Antakya Koruma Amaçlı İmar planı masada! Bina tasarımına kadar tüm detayları içeriyor!

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz, Antakya Koruma Amaçlı İmar Planı’nın istişare toplantısına katılarak, bölgenin tarihi ve kültürel kimliğinin mekanla birleştiği imar planı çalışmalarının, Türkiye Tasarım Vakfı işbirliğinde tamamlandığını açıkladı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

Alim Karaca: Fethiye'nin bütüncül imar planı sorunu çözülmeli!

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ilçeye ziyarete gelen Muğla Valisi Orhan Tavlı’ya tersanenin taşınması, bütüncül imar planı ve körfezin temizlenmesi problemlerini anlattığını ve çözüm için destek istediğini belirtti.

Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı!

Afyonkarahisar'ın Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Amorium Antik Kenti'nin turizme kazandırılacağını açıkladı. Bu kapsamda, Amorium Antik Kenti için koruma amaçlı imar planı hazırlandı.

Trabzon Uzungöl'de yıkımlar yeniden başlıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Proje ile çevrede bulunan kaçak yapılar ortadan kaldırılacak.

Uzungöl için iyileştirme planı hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Uzungöl’ü eski haline döndürün” talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışmalara başladı. Yoğun yapılaşma nedeniyle eski halinden eser kalmayan bölge için iyileştirme planı hazırlandı.

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Uzungöl'deki, Ayder'deki, Türkiye'mizdeki doğal olan, güzel olan, korunması gereken tüm alanları korumak için çalıştıklarını belirterek, "Bu çerçevede Valiliğimizle birlikte kaçak yapılarla mücadele kapsamında bu tür yapıların yıkımını gerçekleştirdik, bir dö

uzungöl imar Haberi

uzungöl imar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Trabzon İl Başkanlığını ziyaretinde konuşma yaptı. Bakan Kurum, sanayileşme, çarpık kentleşme, köyden kente göçle Trabzon'da da düzensiz yapılaşma oluştuğunu söyledi. Kurum, "Bu düzensiz yapılaşma 1950'li yıllarda başlayan sanayileşmeyle giderek artmıştır. AK Parti döneminde bu çarpık yapılaşmaya ilişkin çok mücadeleler verdik. Hem eski bakanlarımız hem belediye başkanlarımız hem milletvekillerimiz kentsel dönüşüm ve riskli binaların yenilenmesi noktasında birçok mücadele verdik. Baktığınızda Trabzon bölgede bir değer ancak bizim bu değeri daha da yukarı taşımamız gerekiyor." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Trabzon'a yaptığı yatırımlara değinen Kurum, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Trabzon genelinde 4 milyar 624 milyon liralık yatırım yaptık. Devam eden yatırımlarımız da yaklaşık 510 milyon lira tutarında." ifadelerini...