20 / 04 / 2024

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Trabzon Çaykara Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.



Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı önemli turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'de Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etabı için 30 Haziran'da ihale yapılacak.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yılda yaklaşık 3 milyon kişinin ziyaret ettiği, Trabzon ve Doğu Karadeniz'in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğiyle 2 etaptan meydana gelecek Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin ihale hazırlıklarının devam ettiği bildirildi.

Anadou Ajansı'nda yer alan habere göre, Trabzon Çaykara ilçesinde yer alan ve eşsiz güzelliğiyle ziyaretçilerini karşılayan Uzungöl'ün çevresinin, alana özgü doğal yapı korunarak yapılacağı belirtilen açıklamada, tarihi ve yöreye özgün iyileştirmeler yapmak için rekreasyon alanı Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına başlandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, proje kapsamında görsel estetiğe sahip, doğal, çevreye uyumlu, dayanıklı malzemeler kullanılarak Uzungöl ve çevresindeki günübirlik rekreaktif faaliyetlerin düzenleneceği ortamın sürdürülebilir bir biçimde yeniden oluşturulmasının amaçlandığı belirtilerek, projede 2 bin metre uzunluğunda ahşap korkuluk, kaldırım, bazalt bordür ve rulo çim yapımını içeren 1. etap çalışmalarının, Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararıyla onaylandığı belirtildi.

Birinci etap proje ihalesinin, 30 Haziran tarihinde gerçekleştirileceği vurgulanan açıklamada, 2. etap proje çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi.

Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi nin 1. etabı ihaleye çıkıyor!

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon ve bölge için çok önemli bir turizm merkezi olan Uzungöl'ün yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu belirterek, hem çevre düzenlemesinin iyileştirilmesi hem de tanıtımı için yoğun çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bölgede kullanımdan dolayı eskiyen tüm alanları güzel bir görünüme kavuşturmak amacıyla 30 Haziran tarihinde Uzungöl Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi'nin 1. etap ihalesini gerçekleştireceklerine dikkati çeken Zorluoğlu, şöyle konuştu:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın desteğiyle sonbaharda yapımına başlayacağımız toplam 12 milyon liralık çevre düzenlemesi çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Uzungöl ile ilgili çalışmalarımızda bize her zaman destek olan Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza teşekkürlerimi sunuyorum."

Murat Kurum: Trabzon Uzungöl'de dönüşüm projesine başladık


Geri Dön