19 / 04 / 2024

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 30 Mart' ta ihaleye çıkıyor!

Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 30 Mart' ta ihaleye çıkıyor!

TOKİ ve Şanlıurfa Büyükşehir işbirliğiyle yapılacak olan Paşabağı Mahallesi ve Eski Sanayi Sitesindeki Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi' nin 1. etabı 30 Martta ihaleye çıkmaya hazırlanıyor.



Güneydoğu'nun en prestijli dönüşüm projesi olan Eski Sanayi Dönüşüm ve Yenileme Projesinin maliyeti ise 250 Milyon dolar... TOKİ, Şanlıurfa Merkez Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1 .etabını 30 Mart 2015'te ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor. Kentsel dönüşüm uygulanacak olan eski sanayi bölgesindeki projede 88 adet ofis, 463 edat dükkan, ticaret merkezleri, ofisler olacak. 

Ayrıca, kentsel dönüşümle yaklaşık 5 bin kişinin istihdam edileceği belirtiliyor. 

250 milyon dolar harcama yapılacak "Kentsel Dönüşüm" projesi boş alanlardan başlayacak. Daha sonra biten inşaatlara doldur boşalt yöntemi yapılacak. Projenin 5-6 yıl içerisinde hayata geçmesi hedefleniyor. 

İhaleyi üstlenecek firma ilk etapta şehrin merkezi bir bölgesinde yer alan eski sanayi sitesinin bulunduğu alanı fonksiyonunu yitirmiş ve köhnem iş yapılardan temizleyecek.Bölgen in yeni bir yaşam alanına dönüştürülmesi için yaklaşık 250 milyon dolar harcama yapılacağı hesaplanıyor. 

Çarpık görünüme sahipti Şanlıurfa'nın merkezinde bulunan Eski Sanayi Bölgesi kentin oldukça çarpık görünüme sahip olmasına neden oluyordu. Dönüşüm ve Yenileme Projesini tasarlarlanirken ticaret ve konut kullanımlarının bir arada olduğu, alanın gece ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedefi eniyor. Proje kapsamında bölgeyi iklim koşullarına göre tasarlanıp, kent ile bütünleşik bir yeşil omurga oluşturularak Şanlıurfa kentinin kendine has mimarisiyle, zengin bir ticaret alanı üretilmesi amaçlanıyor. 

Gece ve gündüz yaşayan bir merkez Projede, hak sahiplerinin yanı sıra, Şanlıurfa genelinde değişen ihtiyaçları ve ekonomik imkanları düşünülerek tasarlandı. Ticaret ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedefleniyor. Güneydoğu'nun en prestijli dönüşüm projesi olan Eski Sanayi Dönüşüm ve Yenileme Projesinde tüm yapıların yerel detaylara dikkat edilerek özgün olarak tasarlandığı belirtildi. 

alanlarının yanı sıra, konut alanları, iş plazaları, forum alışveriş merkezleri, cafeler ile bütünleşmiş bir rekreasyon alanı tasarlayıp, bu sayede alanın gece ve gündüz yaşayan bir merkez olması hedefleniyor.


Şanlıurfa Olay Gazetesi



Geri Dön