25 / 04 / 2024

Yabancılar her ay 2 bin konut alıyor!

Yabancılar her ay 2 bin konut alıyor!

Yabancılar her ay yaklaşık 2 bin konut satın alıyor. Cushman & Wakefıeld'ın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, sektörün geçen yıl 4.6 milyar dolarlık satış gerçekliği belirtti.



GAYRİMENKUL sektörüne olan yabancı ilgisi artarak devam ediyor. Yabancılar her ay yaklaşık 2 bin konut satın alıyor. Cushman & Wakefıeld'ın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, sektörün geçen yıl 4.6 milyar dolarlık satış gerçekleştirdiğine dikkat çekti. 


ARAPLARDAN BÜYÜK İLGİ

Sur, "2015 sonuna kadar yabancıya konut satışından elde edilecek gelirin 5 milyar doları aşmasını bekliyoruz" dedi. Son yıllarda yabancıların Türkiye'deki konut satışında önemli rol oynadığını belirten Sur, mütekabiliyet yasası sonrası son bir senede giderek artan bir yabancı ilgisi olduğunu kaydetti. Özellikle Ortadoğu ülkeleri, Rusya gibi kuzey ülkelerinden ayrıca Orta Asya Cumhuriyetlerinden ilginin yoğun olduğunu belirten Haluk Sur, Kuveyt ve Suudi Arabistan'ın Türkiye'deki konut alımlarında başı çektiğini duyurdu. 


Haluk Sur, "Nisan itibariyle 1.900'lere varan, Mayıs'la birlikte ise 1.900'leri aşan bir aylık satış söz konusu. Bu yıllık bazda yaklaşık 24 - 25 bin konuta tekabül eder. Bu durumda yılsonunda yabancıya konut satışı 5 milyar doları rahatlıkla aşar" öngörüsünde bulundu. 


Yılda 600 bin konutun üretildiği Türkiye'de 25 bin konutun yabancıya satılmasının azımsanmayacak bir rakam olduğuna işaret eden Sur, bu rakamın 2 katına çıkmasının ulaşılabilir bir hedef olduğunu belirtti. 


Millet


Geri Dön