16 / 04 / 2024

Yabancılar konutta Antalya'yı tercih ediyor!

Yabancılar konutta Antalya'yı tercih ediyor!

TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını söyledi. Maya, "Yabancıya satışta Antalya başı çekiyor, Antalya'yı istanbul ve Aydın takip ediyor" dedi...



TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, TÜİK verilerine göre, 2013 yılı itibarı ile toplam 1 milyon 157 bin 190 adet konut satışının 12 bin 181 adedinin yabancılara yapıldığını söyledi. Maya, "Yabancıya satışta Antalya başı çekiyor, Antalya'yı istanbul ve Aydın takip ediyor" dedi. 


Mütekabiliyet sonrası yabancıya satış rakamlarını değerlendiren Maya, söz konusu rakamlar içinde inşaatı devam eden ve henüz tapuya dönüşmeyen satışların yer almadığın kaydetti. 


Sadece yüzde 1'i Toplam konut satışının içinde yabana satışlarının payı yaklaşık yüzde 1. Markalı konut projeleri ve mütekabiliyet yasası ile birlikte artık İstanbul, İzmir,  Ankara  gibi büyük şehirlerde projelerden daire alan bireysel yatırıma sayısında da bir artıştan bahsedilebileceğini anlatan Maya, şunları ifade etti: "Üst gelir grubu yabana bireysel yatırımcılar, özellikle İstanbul'da deniz manzaralı, kent merkezindeki bölgeleri tercih etme eğilimi gösteriyor. Bu durumdan Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Ataşehir ve Zeytinburnu ilçelerinin etkilendiğini söyleyebiliriz." 


Bugün Gazetesi 


Geri Dön