25 / 04 / 2024

Yabancılar TL'ye yatırım yapıyor mu? Merkez Bankası'ndan açıklama

Yabancılar TL'ye yatırım yapıyor mu? Merkez Bankası'ndan açıklama

Yabancı yatırımcıların TL cinsi menkul kıymetlerden çıkışı hız kesmeden devam ediyor. Borsa İstanbul verilerine göre hisse senedi piyasasından bu yılın ilk yarısında yabancı yatırımcı net 2 milyar 872 milyon dolar çıkış yapılmış durumda.



Merkez Bankası haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre ise geçen hafta yabancı yatırımcılar hisse senedinde 59.7 milyon dolar net satış, devlet iç borçlanma senetlerinde 22.1. milyon dolar ve şirket borçlanma senetlerinde 2.5 milyon dolar net alış olmak üzere toplam 35.1 milyon dolarlık satış meydana geldi. 

Haziranda net satış 749.2 milyon dolar

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre yabancı yatırımcılar haziranda Pay Piyasalarında yaptıkları işlemlerde 749.2 milyon dolarlık net satış oluşturmuş durumda. Yabancı yatırımcılar Haziran 2022'de BİST'de 18 milyar 179 milyon dolarlık alış ve 18 milyar 928 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdi. Böylece yabancıların gecen ayki toplam alım ve satış işlemleri 37 milyar 107 milyon dolar seviyesinde meydana geldi Yabancı yatırımcılar 2022'nin tamamında ise 103 milyar 871 milyon dolarlık alış ve 106 milyar 742 milyon dolarlık satış işlemi gerçekleştirdi. Sonuç olarak toplam satış işlemi 2 milyar 872 milyon dolar düzeyinde oluştu. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön