28 / 03 / 2024

Yabancılar Türkiye'den 5 yılda 127 bin konut aldı!

Yabancılar Türkiye'den 5 yılda 127 bin konut aldı!

Yabancılar son 5 yılda Türkiye’den 127 bin konut satın aldı. Yabancı uyruklulara ait konut sayısının 1.5 milyona çıktığını dile getiren CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Ülke topraklarının yabancıya satışı Osmanlı’nın yıkılış nedenlerinden biri” diye konuştu.



Yabancılar 2019'da Türkiye'den 45 bin konut satın aldı. Son 5 yılda aldıkları toplam konut sayısı ise 127 bin olarak gerçekleşti. Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre; yabancı uyruklu vatandaşların şu anda Türkiye'de 1.5 milyon konuta sahip. Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, “Yabancılara geçen her tapu, milli servetin bir unsurudur. Birçok ülkede yabancılara konut satışı tehlikeli olarak görülüyor. Bizde ise parayı bastıran yabancıya tapu altın tepside sunuluyor. Ülke topraklarının yabancılara satışı, Osmanlı'nın yıkılış nedenlerinden biriydi” diye konuştu. 

BÜYÜK ARTIŞ VAR

Şahin, son yıllarda yabancılara toprak satışında büyük artış yaşandığı, 2019'da 45 bin konut olmak üzere son 5 yılda toplam 127 binden fazla konutun yabancılara satıldığını vurguladı. Şahin, TBMM'de yaptığı konuşmada şöyle konuştu: 

“Yabancılara toprak satışı basit bir mülk satışı değildir. Ekonomik ve politik sakıncaları vardır. Batırdıkları ekonomiyi kurtarmak için çareyi inşaat sektörü ve yabancıya konut satmak olarak gören iktidar en kısa sürede bu onur kırıcı uygulamadan vazgeçmelidir. Türkiye'de AKP'nin teşvik paketleriyle yabancılar kolayca ev sahibi oluyor ve vatan toprakları satılıyor. Amerika'da ekstra vergiler var, İsrail'de satış imkansız. Çin, Rusya ve İsrail'de ise yabancılara konut satışı neredeyse imkansızdır.”

Çinliler, Türkiye'den konut alımında tüm zamanların rekorunu kırdı!

 


Geri Dön