23 / 04 / 2024

Yabancılara konut satışı inşaat firmalarını heyecanlandırdı!

Yabancılara konut satışı inşaat firmalarını heyecanlandırdı!

Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden alıcıların ziyaret ettiği İstanbul'daki emlak fuarında satış bilançosu yüksek oldu. İnşaat firmalarının temsilcileri ilk gün 100’e yakın konut satıldığını, ikinci gün satışların hızlandığını söyledi.




Gayrimenkul sektörünün kalbi 4. Emlak Yatırım Projeleri ve Finansman Fuarı'nda attı. Yabancıya satışların azaldığı bir ortamda Rusya, İran, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden alıcıların geldiği fuarda iki günde yaklaşık 250 konut satıldı. Yabancı alıcılar tarafından satın alınan konutlar inşaat firmalarını da heyecanlandırdı.

Fuara Avrupa yakasından Elysium Art Şişli, Elysium Soul Beyoğlu, Anadolu yakasından ise Elysium Serenity Kandilli, Elysium Elit Koşuyolu, ve Elysium Es Beykoz projeleri ile katılan Ofton İnşaat, Elysium Es Beykoz projesinde 5 milyon liralık satışa ima attı. Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, “Fuarda bizimle kontak kurmak isteyen çok büyük firmalarla iletişime geçtik. Anadolu yakasında yeni lansmana çıktığımız Elysium Es Beykoz projemiz, Avrupa yakasında da Elysium Soul Beyoğlu projemiz Taksim'e yakınlığı sebebiyle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor” dedi.

1 milyon liralık satışa imza attı

Aycan&Feres İş Ortaklığı, CNR'da düzenlenen emlak fuarında Greenox Urban Residence projesinden 1 milyon liralık konut sattı.Greenox'ta 480 bin TL'lik konutlara 3 bin TL taksitle sahip olunabiliyor. Kampanya içeriğine göre konut bedelinin yüzde 20'si peşinat olarak, yüzde 20'si ise Eylül 2017'de veriliyor. Kalan yüzde 60'lık kısım için ise 120 ay yüzde 0.38 faizle ödeme yapılıyor. Bu doğrultuda 3 bin liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olunabiliyor. 2017 yılının Ekim ayında teslim edilmesi planlanan proje, 17 katlı tek blokta 170 konuttan meydana geliyor. Projede alanları 50 ila 97 metrekare arasında değişen 1+1 ve 2+1 daireler yer alıyor.

türkiye'ye yatırımı sevdi.

Al-Zamil Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülhamid Abdullah Al-Zamil, 3. İstanbul projesine ortaklıkla birlikte Türkiye'de iki ayrı gayrimenkul yatırım fonu kurmak için harekete geçtiklerini kaydetti. İlk fon için Sermaye Piyasası Kurulundan (SPK) gerekli izinler alındı. İkinci fon içinde iznin çıkmak üzere olduğu söylendi.


Al-Zamil, her iki fonun da başlangıçta 250'şer milyon lira büyüklükte olacağını, zamanla rakamın artabileceğini aktardı. Al-Zamil, Erzurum'da da 150 milyon doların üzerinde bir tutarla çimento fabrikası yatırımı yaptıklarını ifade ederek, “Çok sayıda yatırımımız daha olacak. Gayrimenkul sektöründe oluşturduğumuz fonları da büyütebileceğiz” diye konuştu. Şu anda yapılacağı belirtilen bazı teşvik ve düzenlemelerin hayata geçmesi durumunda Türkiye'ye yönelecek yabancı yatırımların katlanarak artacağını dile getiren Al-Zamil, “Biz, Türkiye'ye yatırım yapmayı düşünen herkese tavsiye ediyoruz. Buraya yatırım yapsınlar" dedi.

300 milyon dolarlık fırsat

Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, 3 proje ile katıldıkları fuarda sıcak satış yaptıklarını söyledi. Uzun, "Körfezli bir yatırımcı 300 milyon dolarlık yatırım fırsatı için Türkiye'yi araştırıyor. Türkiye'nin en büyük rakibi olan Mısır'ın, Körfez yatırımcısına kaybettirmesi ve Avrupa'da Araplar'a karşı başlayan ırkçı tutum nedeniyle ibre Türkiye'ye dönmeye başladı” dedi.

Yerli alıcılar da vardı

Fuara yerli alıcıların da geldiği gözlendi. Piyalepaşa Gayrimenkul Genel Müdürü Kaan Yücel, Tarlabaşı projesi için 2 yerli yatırımcı ile görüştüklerini söyledi. Yabancı alıcılardan da projeye ilginin olduğunu belirten Yücel, “Fuarda satışa dönük anlaştığımız kişiler oldu. Kampanyamız da ilgi çekti. Birçok noktaya yakınlığıyla öne çıkan projemizden ev sahibi olmak isteyenlere özel herhangi bir kredi masrafı ödemeden 24 aya kadar yüzde 0 faiz, 60 aya kadar yüzde 0,42, 120 ay arasında ise yüzde 0,70 faiz oranlarıyla ödeme planını şekillendirebiliyoruz. Konutlar 837 bin liradan, rezidanslar 700 bin liradan başlıyor" bilgisini verdi.

İlk kez görücüye çıktı

Emlak fuarında ilk kez görücüye çıkan projeler de oldu. Emin Construction tarafından projelendirilen Yalova Kolezyum, Darıca'daki Green Hill ve Göztepe, ilk kez tanıtılan projeler arasında yer aldı. Emin Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Bizim için fuarlar gerek insanlarla buluşma anlamında gerekse yaptığımız projeleri karşımızdakilere aktarma açısından çok önemli bir yere sahip. Emlak fuarı da bizim şirketimizin en büyük bölümü olan inşaat kısmının bir nokta da halk ile buluşma noktası. Gelen ilgiden memnunuz. Fuara gelenlere konut satışı gerçekleştirdik” dedi.

Dubaili yatırımcı blok istedi

Akkuş Gayrimenkul, yeni konut projesi Alya Penta'yı fuarda vitrine çıkardı. Az katlı 5 bloktan oluşan projede konutlar ortalama 4 bin 500 lira metrekare fiyatıyla satışa sunuldu. Şirket aynı zamanda Alya Vadi Konakları isimli yeni projesinin de ön talep sürecini yine fuarda başlattı. Akkuş Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, fuardaki ilgiden memnun olduklarını belirterek, “İlk günden Dubaili bir yatırımcıyla el sıkışma noktasına geldik. Projeden 12 daireli bir blok istediler. Resmi satışı fuar sonrasında yapacağız” dedi. Projeden konut almak isteyenler 0.70 faiz oranı ile 120 ay vade imkanından yararlanabilecek.



3 haftada 9 bin talep alındı

Yerli ve yabancı yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiği 3. İstanbul projesi fuara damga vurdu. Ön talep döneminde 3 haftada 9 bin talep alan projeye fuarın ilk gününde de 122 kişiden talep geldi. Proje, İstanbul dışından da büyük ilgi çekti. Şirket yetkilileri bugüne kadar gelen ön taleplerin yaklaşık yüzde 20'sinin, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki 70'e yakın ilden geldiğini söyledi. İstanbul dışındaki iller sıralamasında ilk üç ise Tekirdağ,  Ankara  ve Konya'dan oluştu. Yabancı yatırımcıların da bölgeye ilgisi yğun oldu. Projeye yönelik ön taleplerin yüzde 10'a yakını, dünyanın çeşitli bölgelerindeki 45 farklı ülkeden geldi.

140 bin liraya ev

Bursa ve Yalova'da projeler gerçekleştiren Beyttürk İnşaat, Çınarcık'ta inşa edilen Beyttürk Orman isimli projesiyle fuarda alıcıların karşısına çıktı. Projede yüzde 25 peşinatla, 2 bin 500 lira aylık taksitlerle, 140 bin liradan başlayan daireler bulunuyor. Beyttürk İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, “Gayrimenkul sektörünün 400'e yakın öncü projesinin sergilendiği fuarda projelerimizi yatırımcılarla buluşturduk. Bursa Orhangazi'de yepyeni bir yaşam alanı kuracağız. Nisan 2017 tarihinde lansmanını yapacağız” dedi.



Emine Açar/Yeni Şafak



Geri Dön