24 / 04 / 2024

Yabancıya 1 yılda 50 bin konut satabiliriz!

Yabancıya 1 yılda 50 bin konut satabiliriz!

Vatandaşlık sınırının 250 bin dolara indirilmesi gayrimenkul sektörüne de yeni bir ivme kazandırdı. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım bir yılda yabancıya 50 bin konut satıp, ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlanabileceğini belirtti. 



Gayrimenkul sektörünün temsilcilerinin uzun süredir dillendirdiği yabancıya gayrimenkul satışında vatandaşlık hakkının 1 milyon dolardan aşağıya inmesi talebi  hükümet nezdinde de karşılık buldu. Yeni Şafak gazetesinden Emine Açar'ın haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanıp yürülüğe giren yeni yönetmelikle artık yabancılar 1 milyon dolar yerine 250 bin dolarlık gayrimenkul satın alarak 3 sene satmadıklarında vatandaşlık hakkı elde edebilecek. Sektör temsilcileri bunun ciddi bir ivmelemeye sebep olacağını ve gayrimenkul satışlarını artıracağını söylüyor. İstanbul inşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, “İlk hedefimiz bir yılda 50 bin konut satışına imza atmak. Bunun karşılığında da ülkeye 10 milyar dolarlık girdi sağlamak” diye konuştu. Durbakayım, yurtdışı tanıtım faaliyetlerinin de yeni dönemde artacağını belirtti.

KUR SABİTLENSİN

Yabancıya konut satışında mağduriyetlerin yaşanmaması için kurun satış yapılan gün itibariyle sabitlenmesi gerektiğini de belirten Durbakayım, “Geçmişte 1 milyon dolarlık konut satan bazı firmalar, prosedür için aradan geçen sürede kur hızla yukarı çıkınca 1 ev yerine neredeyse 3 ev vermek zorunda kaldı. Bu da sıkıntı oluşturdu. Bu nedenle düzenlemeye ek olarak olası yukarı yönlü kur hareketlerine karşı satışın gerçekleştiği günkü kur üzerinden işlemin yapılması yerinde olacaktır” diye konuştu.


Geri Dön