26 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı 26 ilde daha kolaylaştı!

Yabancıya konut satışı 26 ilde daha kolaylaştı!

Yabancıların, taşınmaz mülkiyetine ilişkin taleplerinde, taşınmazın Askeri Yasak Bölge ve Güvenlik Bölgesi’nde kalıp kalmadığı 26 ilde daha sorgulanmayacak. İşte detaylar...



  Yabancı uyruklu gerçek kişilerin, taşınmaz mülkiyetine ilişkin taleplerinde, taşınmazın Askeri Yasak Bölge ve Güvenlik Bölgesi’nde kalıp kalmadığı 26 ilde daha sorgulanmayacak. Yürütülen çalışmalar sonrasında, askeri güvenlik bölgesi kuşağında kalan taşınmazlar belirlendi. Artık bu şehirlerde tapu işlemleri sırasında komutanlıklar ile yazışma yapılmadan işlem yapılabilecek.
 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, güvenlik bölgesinin tespiti işlemlerinin yabancılara satışları kolaylaştırdığını söyledi. Özelmacıklı, “Daha önce bu ü sayısı 32’ye çıkarılmıştı. 26 ilin de üavesi ile artık toplam 58 ilde, yabancıya satış sırasında askeriye ile yazışmalar yapümayacak. Bu uygulama ile satış süresi kısalacak ve işlemler daha hızlı yapılacak” dedi.

 

Askeri yasak bölgelere yakın yerlerde gayrimenkul alacak yabancıların güvenlik nedeniyle sorgulanacağı şehirler şöyle: “Ankara, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Hakkari, Hatay, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Ardahan, İğdır, Kilis.”

TAPU SÜRESİ ETKİLİ
 

Yabancı uyruklu gerçek kişilerin hak edinim taleplerinin ilgili komutanlıklarla yazışma yapümadan yapılacak olmasının bürokrasiyi azaltacağım belirten Özelmacıklı, " Özellikle 2017 yılı Kasım ayına kadar yabancılara satış sayılarına baktığımızda öne çıkan illerimiz var. Bunlardan 3838 satış yapüan Antalya, 1144 satış yapılan Bursa, 838 satış yapılan Trabzon, 810 satış yapılan Yalova, 704 satış yapılan Aydın, 605 satış yapılan Sakarya, 458 satış yapılan Mersin için artık sorgulama yapılmayacak. Bu düzenleme ile tapu süreçleri kolaylaştıracak, işlemler hemen yapılabilecek. Çünkü tapu işlem süresinin uzaması yabancı yatırımcıyı ürkütüyor.” diye açıklamada bulundu. 


Geri Dön