24 / 04 / 2024

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu, yabancıya konut satışı düzenlemesiyle birlikte daha yüksel profilde yatırımcının Türkiye’ye geleceğini ve lüks konut piyasasının hareketleneceğini dile getirdi.




Yabancıların ülkemizden gayrimenkul edinimine olanak tanıyan yasal düzenleme 2012'de yürürlüğe girmiş ve söz konusu bu yasayla Türkiye’de 1 milyon USD tutarında yatırım gerçekleştirenlere Türk vatandaşı olma hakkı tanınmıştı. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, 2018'de gerçekleştirilen düzenlemeyle, Türk vatandaşlığı için gereken yatırım tutarı 250 bin USD olarak yeniden belirlenerek bu noktadan itibaren yabancı ülke vatandaşlarına yapılan konut satışları da artmıştı.

Yabancıya konut satışı düzenlemesiyle lüks konut piyasası hareketlenecek!

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre, 2017'de Türkiye’de yabancı ülke vatandaşlarına satılan konut sayısı 22 bin 234 şeklinde açıklanırken, bu tutarın 250 bin USD’ye çekilmesinden sonra Türkiye yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuş ve 2021'de toplam 58 bin 576 satış yapılmıştı. 13 Nisan 2022 tarihli Kabine Toplantısı'nda da Türk vatandaşlığı elde edebilmek için gerekli yatırım tutarının 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltilmesine karar verildi.

Peki gayrimenkul fiyatları artıyor mu? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...


Geri Dön