29 / 03 / 2024

Yagıtay'dan tüm çalışan emeklileri ilgilendiren flaş 'kıdem tazminatı' kararı!

Yagıtay'dan tüm çalışan emeklileri ilgilendiren flaş 'kıdem tazminatı' kararı!

Yargıtay, milyonlarca çalışan emekliyi yakından ilgilendiren bir karara hükmetti. Yüksek mahkeme; emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden işçinin istifa etmesi halinde, kıdem tazminatının, emeklilik tarihindeki son maaşına göre hesaplanması gerektiğine karar verdi. İşte Yargıtay'ın aldığı bu ems



Yüksek mahkemeden, çalışan emeklilerin kıdem tazminatı haklarına ilişkin dikkat çeken bir karar çıktı. Bu karara göre, işçinin alacağı ödeme emeklilik zamanına göre yapılacak.

 

Emekli olmuş bir işçi, İş Mahkemesi'ne başvurarak, çalıştığı işyerinden kıdem tazminatı, yıllık izin ücreti ile ulusal bayram ve genel tatil ücreti alacaklarının tahsilini istedi. Dava edilen şirket yapılan suçlamaları kabul etmedi ve davanın reddini talep etti. Mahkeme ise, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Davalı taraf bu kararı temyiz etti. Bunun üzerine devreye Yargıtay 9. Hukuk Dairesi girdi. Daire, emsal nitelikte bir karar verdi ve emekli olmasına rağmen çalışan işçilerin kıdem tazminatı hesaplanma usulüne ilişkin tartışmalara son verdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön