20 / 04 / 2024

Tahincioğlu Holding'in kurucusu Yakup Tahincioğlu vefat etti!

Tahincioğlu Holding'in kurucusu Yakup Tahincioğlu vefat etti!

Tahincioğlu Holding ile Kent Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş.'nin kurucusu Yakup Tahincioğlu bugün hayatını kaybetti...



Meslek hayatında 50 yılı geride bırakan Tahincioğlu Holding ve Kent Gıda Maddeleri San. ve Tic. A.Ş 'nin kurucusu Yakup Tahincioğlu bugün vefat etti. 

Mardin'de 1933 yılında doğan Yakup Tahincioğlu, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimleri Akademisi'nde okurken Kent Gıda Maddeleri AŞ'nin ilk nüvesini oluşturan ufak bir imalathane kurarak sanayi sektörüne ilk adımını attı. 

     Yakup Tahincioğlu, 50 seneyi aşkın meslek hayatı süresince kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını yaptığı 60'tan fazla şirket bünyesinde 16 fabrika, 3 otel, 2 alışveriş merkezi de dahil olmak üzere çok sayıda tesisin kurulmasına öncülük etti. 

     Türk sanayisinin duayenlerinden olan Tahincioğlu, 25 yıl Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 

     Merhum işadamı, Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV), Deyrulzafaran Manastırı Bakım, Onarım ve Yaşatma Derneği başta olmak üzere birçok vakıf ve derneğin kuruculuğu ve başkanlığı ile çok sayıda hayır kurumunda çeşitli vazifeler üstlendi. 

     İstanbul Süryani Ortodoks Vakfı'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yapan Yakup Tahincioğlu, 2011 yılında yayınlanan "Tarihleri, Kültürleri ve İnançlarıyla Süryaniler" kitabını da kaleme almıştı. 


AA


Geri Dön