24 / 04 / 2024

Yalçın Sezen Kimdir?

Yalçın Sezen Kimdir?

Yalçın Sezen kimdir? Yalçın Sezen’in mesleği nedir? Yalçın Sezen, nereden mezundur? İşte detaylar!



YALÇIN SEZEN KİMDİR?

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Yalçın Sezen, 1965 yılında İzmir‘de dünyaya geldi. Yalçın Sezen, Üniversite eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu.  

YALÇIN SEZEN MESLEK HAYATI!

1987 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulunda iş hayatına başladı. İş Bankası Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Stajyer Müfettiş Yardımcısı olarak girdi ve meslek hayatına başladı. 1998 yılından itibaren İş Bankası’nın Mevduat ve Bankacılık Hizmetleri, Bireysel Bankacılık Pazarlama ve Mevduat, Kurumsal Pazarlama ve Bireysel Bankacılık Pazarlama gibi muhtelif bölümlerinde de yöneticilik yaptı.

1997 - 2005 yıllarında pek çok müdürlüklerde de görev aldı. 27 Eylül 2007 tarihinden Nisan 2011’e kadar İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 13 Nisan 2011 yılında İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı olarak da görev üstlendi. 13 Nisan 2011 yılında Genel Müdür Yardımcılığına kadar yükselen Yalçın Sezen, İş Bankası’nın Bireysel ve Özel Bankacılık İş Birimlerinden sorumlu kişidir.

2012 ile 2016 yılları arasında da Bankalararası Kart Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlenmiş olan Yalçın Sezen günümüzde de Yönetim Kurulu üyesi olarak görevini devam ediyor. Sezen, bankanın  birçok iştirakinde yönetim kurulu üyeliği ve denetçilik görevlerinde de yer aldı, ve İş Bankası’nın Avrupa örgütü İşbank AG ile Rusya’daki iştiraki JSC İşbank’in yönetim kurulu üyeliğini, Nemtaş Nemrut Liman İşletmeleri’nin ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirdi.

Yalçın Sezen, iş yaşamına Anadolu Hayat Emeklilik, Topkapı Danışmanlık Elektronik Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş ile Pazarama ve Moka Ödeme ve E-para Kuruluşu A. Ş. şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam ettiriyor.

YAÇIN SEZEN EVLİ Mİ, BEKAR MI?

ANADOLU HAYAT EMEKLİLİK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Yalçın Sezen, evli ve iki çocuk babasıdır.


Geri Dön