27 / 04 / 2024

Yalçın Emiroğlu kimdir?

Yalçın Emiroğlu kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi hocalarından; Yalçın Emiroğlu, Yalçın Emiroğlu Mimarlık Dekorasyon ve İnşaat Ltd.Şti. 'nin de sahibi Yalçın Emiroğlu kimdir? İşte Yalçın Emiroğlu...



Yalçın Emiroğlu kimdir?

Yalçın Emiroğlu, 1930 yılında Bergama doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim kadrosuna geçerek Mimari Proje, Temel Tasarım, Perspektif, Doğadan Resim, Tasarı Geometri derslerini okutan Yüksek Mimar Yalçın Emiroğlu 4 Ocak 2014'te vefat etti.


Yalçın Emiroğlu'nun cenazesi 5 Ocak 2014 pazar günü Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.


Yalçın Emiroğlu biyografi..

1957 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 


Aynı fakültenin öğretim kadrosuna geçerek Mimari Proje, Temel Tasarım, Perspektif, Doğadan Resim, Tasarı Geometri derslerini okuttu. Eğitim Çalışmalarına Maçka Teknik Okulu ve Özel Işık Mimarlık Mühendislik Okulunda Temel Tasarım derslerini okutarak devam etti. Pek çok kitap kapağı ve afiş çalışmaları vardır. Mimari alanda uluslararası ve yurtiçi yarışmalarda dereceleri bulunuyor. 


Yalçın Emiroğlu, Yalçın Emiroğlu Mimarlık Dekorasyon ve İnşaat Ltd.Şti. 'nin de sahibi.


Yalçın Emiroğlu Mimarlık Dekorasyon İnşaat Lmt Şti.


Yalçın Emiroğlu kimdir?


1996 yılında son şeklini alan Yalçın Emiroğlu Mimarlık Dekorasyon ve İnşaat Ltd.Şti.' nin çalışmaları 1959 yılından itibaren 45 yıllık bir tecrübeyi kapsamaktadır.Şirketimiz Konut, Otel, Tatil köyleri, Eğitim Binaları, Sağlık Yapıları, Kentsel tasarım, Peyzaj, İç mimarlık, Danışmanlık ve Taahhüt alanında hizmet vermektedir.


Çalışmalarımızın özünde Klasik ve Temel tasarım kurallarının yer aldığı geçici ve modist heveslere yer vermeyen çağdaş malzeme ve anlayışla bütünleşen yapı organizasyonları uygulanmaktadır.




Yüksek Mimar Yalçın Emiroğlu vefat etti!




Geri Dön