24 / 04 / 2024

Yalıtım firması Firestone ve Canpa güçlerini birleştirdi!

Yalıtım firması Firestone ve Canpa güçlerini birleştirdi!

Dünyaca ünlü yalıtım firması Firestone’un Ankara ve İç Anadolu Distribütörlüğü’nü Türkiye’de “prestijli projelerin yalıtımcısı” olarak bilinen Canpa Şirketler Gurubu üstlendi.



Dünyaca ünlü yalıtım firması Firestone ile Türkiye’de “prestijli projelerin yalıtımcısı” olarak bilinen Canpa Şirketler Grubu güçlerini birleştirdi.


Canpa, ABD’li Firestone firmasının  Ankara  ve İç Anadolu Distribütörlüğünü üstlendi.Firestone ve Canpa arasında distribütörlük anlaşması 10 Haziran’da imzalandı.Anlaşma uyarınca Canpa, su yalıtımında kullanılan Ethylene Propylene Diene Monomer (EPDM) tipi Firestone marka sentetik örtülerin bölge distribütörlüğünü yapacak.


Konu ile ilgili bilgi veren Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, “Sentetik örtülerde EPDM denince artık Ankara ve İç Anadolu bölgesinde Canpa akla gelecek.Şu an da birçok AVM terasları, göletler ve dış cephe pencere kenarlarında kullanılan bu ürünle Canpa, su yalıtımındaki etkinliğini artırmış olacak.” diye konuştu.


Özcan, “Dünya’da giderek yaygınlaşan sentetik örtülerin ABD pazarındaki payı yüzde 60’a ulaşmış bulunuyor. Türkiye’de ise hala bitümlü örtüler revaçta. Türkiye’de su yalıtım uygulamalarında yüzde 90 oranında bitümlü malzeme kullanılırken, sentetik örtülerin payı yüzde 5’de kalıyor. İzleyen dönemde sentetik örtülerin kullanımının giderek artması bekleniyor” dedi. Son derece uzun ömürlü olan sentetik örtülerin 30 yıla kadar dayandığına işaret eden Özcan, şunları söyledi:“Bu malzemenin performansı ilk günkü gibi kalabiliyor. Firestone, 52 yıl önce uygulanan ve yalıtım performansını koruyan referanslara sahip tek marka. Sentetik örtüler binaya yük bindirmiyor, çok daha ince bir katmanla daha kaliteli bir yalıtım sağlayabiliyor. Firestone, halen sentetik örtülerde dünyanın en kaliteli markası kabul ediliyor.”


Anlaşma sonrası Canpa çalışanlarının Belçika ‘da Firestone ürünleri ile ilgili 3 günlük bir eğitime katıldığını belirten Özcan,“Eğitimde,ürün grupları hakkında detaylı teknik eğitim alan ekip ardından ürün uygulanması yaptı. Daha sonrasında dünyadaki Firestone ile yapılan referans projeleri inceleyip, Firestone EPDM ve TPO yaygın kullanım alanları ile ilgili bilgi alan Canpa ekibi eğitim programı haricinde akşam yemeklerinde farklı ülkelerden gelen distribütor firmalarla kendi ülkelerinde pazar ve uygulamalarla ilgili bilgi alışverişi yaptı.” dedi.



Geri Dön