29 / 03 / 2024

Bennu Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü sergisi Erzurum AVM'de açıldı!

Bennu Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü sergisi Erzurum AVM'de açıldı!

Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin, yalıtım konulu fotoğraflarının yer aldığı “Yalıtımın Mavi Yüzü” sergisi, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor...




Ünlü fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede’nin, yalıtım konulu fotoğraflarının yer aldığı “Yalıtımın Mavi Yüzü” sergisi, sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanını gezen serginin yeni durağı Erzurum. Enerji verimliliği için ısı yalıtımının önemine dikkat çeken sergi, 28 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihlerinde Erzurum AVM’de izlenebilecek


Blue’Safe Mavi Kale’nin enerji tasarrufu konusunda toplumu bilinçlendirmek için hayata geçirdiği “Yalıtımın Mavi Yüzü” fotoğraf sergisi, Türkiye’nin dört bir yanını gezerek sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Yalıtımın hayatın tam içinde olduğunu gösteren serginin son durağı Erzurum. Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede’nin farklı kompozisyonlar oluşturarak çektiği yalıtım konulu fotoğraflar ve aynı konseptle hayata geçirilen fotoğraf yarışmasının kazanan eserlerinin yer aldığı sergi, 28 Mayıs – 2 Haziran 2013 tarihlerinde Erzurum AVM’de görülebilecek. 


Kalekim, Mardav ve Dow Bina Çözümleri ortaklığıyla kurulan Blue’Safe Mavi Kale’nin düzenlediği “Yalıtımın Mavi Yüzü” sergisinde, ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede’nin ısı yalıtımına farklı bir bakış açısı getirdiği fotoğraflarla aynı temayla hayata geçirilen fotoğraf yarışmasının eserleri sergileniyor. Bennu Gerede’nin objektifinden yansıyan fotoğraflarda, mavi ısı yalıtım levhaları kimi zaman sevimli bir köpeğin kulübesi, kimi zaman güneşlenen bir kadının şezlongu, kimi zaman genç bir kaykaycının kaykayı olarak karşımıza çıkıyor. 



“Yalıtımın Mavi Yüzü” sergisinin gittiği tüm illerde yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Mardav Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Doğruer; “Blue’Safe Mavi Kale olarak en önem verdiğimiz konu sürdürülebilirlik. Bu doğrultuda kurulduğumuz günden bu yana sürdürülebilirlik adına önemli adımlar atıyoruz ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. “Yalıtımın Mavi Yüzü” sergisi de bizim çok önemsediğimiz ve amacına ulaştığını düşündüğümüz projelerimizden biri. Bu projeyi hayata geçirirken toplum genelinde yalıtım konusunda eksik olan bilinci artırmayı hedef edindik. 


Toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek için de İstanbul’da başlayan sergimizi Türkiye’nin tüm bölgelerine götürüyoruz. Sergimiz aracılığıyla insanlara ısıtma ve soğutma amaçlı harcadıkları enerjiden ısı yalıtımıyla yarı yarıya tasarruf elde edebileceklerini anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu. 



Kalekim Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş ise sergiyle ilgili şunları söyledi: “Ürün gamımızdan logomuza kadar markamız mavi bir duruş sergiliyor. Ürünlerimizdeki çevreci kimliğimizi sosyal sorumluluk projelerimize de taşımaktan gurur duyuyoruz. Sergimizin gezi haritasını oluştururken Türkiye’nin tüm bölgelerinden iller seçtik; çünkü yalıtımın sadece sıcak ya da sadece soğukla ilgili olmadığını anlatmak istiyoruz. Antalya gibi çok sıcak bir bölgemizde de Erzurum gibi çok soğuk bir bölgemizde de yalıtım hayatın olmazsa olmazı. Sergimizi gezen sanatseverler de hem fotoğraf karelerinin anlattıklarıyla hem de fotoğrafların basıldığı ısı yalıtım levhalarına dokunarak ısı yalıtımıyla ilgili farklı bir bakış açısı kazanıyorlar. Şu anda sergimize ev sahipliği yapan Erzurum AVM’ye duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.”

 


Geri Dön