25 / 04 / 2024

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi.



Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü'nde çalışan Reşat E.'nin zimmetine para geçirdiği iddiasına ilişkin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 5. duruşmada tutuklu yargılanan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi. 34 sanığı olan davada 1 kişi tutuklu kaldı.

Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine göre; Yalova Belediyesi davasının 5. duruşmasında haklarında tutuklu yargılama kararı olan belediye başkan yardımcısı Halit Güleç ve müteahhit Bekir Bilgi'nin tahliyesine karar verildi. 34 sanığı bulunan davada 1 kişinin tutuklu kalması kararı alındı.

Yalova Belediyesi davasında başkan yardımcısı ve müteahhit tahliye edildi!

“BELEDİYE İLE İLGİLİ GELİŞMELERİNDE ÇOK YAKIN OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Aynı davada tutuksuz yargılanan fakat İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırma kararı verilen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, kendine destek için gelen CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Erkan Aydın ile beraber Yalova Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulundu. Salman, şunları kaydetti:

“Bugün duruşmanın seyri açısından çok önemli bir gelişme yaşandı. Başkan yardımcım Halit Güleç 19 aydan beri boşu boşuna siyasi bir kararla tutukluydu. Adalet er yada geç tecelli eder derlerdi. Ama bu biraz çok geç oldu. Şimdilik tecelli etmiş oldu. Devamında da belediye ile ilgili gelişmelerin çok yakında olduğunu düşünüyorum.”

“ADALETİN SİYASİ AÇIDANDA TECELLİ ETMESİNİ İSTİYORUZ”

CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’da konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Geciken adalet, adalet değildir. Seçilmiş kişiler için adaletin ağır işlemesi, uzun sürmesi telafisi güç sonuçlara sebebiyet verebiliyor. Başkanımız Vefa Salman Yalova hakkının iradesiyle seçilmiş. Bu süreçte belediye başkanlığını yürütmesi gerekirken, maalesef görevinden uzaklaştırıldı.

Uzaklaştırılmasında hiç bir dayanak da yoktu. Hala da görevine iade edilmiş değil. Mahkemenin ara kararında  başkan yardımcısının tahliyesi önemli.

Gerek başkanımız Salman, gerekse diğer bazı yargılananlarla ilgili kuvvetli delil olmadığını bu nedenle de  yargılanmayı gerektiren hukuki nedenlerinde olmadığını ortaya koymuştur. Biz bu adaletin siyasi açıdan da tecelli etmesini bekliyoruz.  Yalova halkının iradesinin gaspının son verilmesini istiyoruz. Vefa Salman’ın göreve iadesini bir kez daha talep ediyoruz.”

Yalova Belediyesi'nden zimmetine para geçiren vurguncu yakalandı!

Geri Dön