25 / 04 / 2024

Yalova Belediyesi'nden zimmetine para geçiren vurguncu yakalandı!

Yalova Belediyesi'nden zimmetine para geçiren vurguncu yakalandı!

Yalova Belediyesi'nde muhasebe departmanında çalışan Reşat Elgin'in, 1 milyon liradan fazla miktar parayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. 1 milyon TL değerinde villa aldığı da öğrenilen Elgin, Denizli'de polis ekipleri tarafından yakalandı...



Yalova Belediyesi'nde muhasebe departmanında çalışan Reşat Elgin, yüklü miktarda parayı zimmetine geçirip ortadan kaybolmuştu. Başlatılan soruşturma kapsamında Elgin'in 1 milyon liradan fazla miktar parayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı. Elgin'in, kısa zaman önce yaklaşık 1 milyon TL değerinde villa aldığı da öğrenildi.

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk'ün haberine göre, Yalova Belediyesi’ndeki vurgunun zanlısı Reşat Elgin hakkında yapılan suç duyurusu sonrası, polis teknik takiple zanlıyı Denizli’de yakaladı. Elgin’in 9 ay önce Yalova’da lüks bir siteden daire satın aldığı da öğrenilmişti. CHP'li Yalova Belediyesi'nde muhasebe çalışanı olarak görev yapan Elgin, bir günde masasını boşaltarak ortadan kayboldu. Yalova Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin teknik takibiyle dün Denizli'de yakalandı.

Özel otomobiliyle Denizli'ye giderek bir otel odasına yerleştiği öğrenilen Elgin, emniyet birimlerinin takibini fark edince odasını boşaltıp, başka bir otele gitti. Akşam yürüyüşe çıkan Elgin polis tarafından yakalandı. Dün sabah Yalova'ya karayoluyla getirilen Elgin'le ilgili soruşturma devam ediyor. Elgin'in bir taksisinin olduğu ve kiraya verdiği, 9 ay önce Yalova'nın lüks sitesi olan Asude Vadi Konakları'ndan 1 milyon liraya bir daire satın aldığı da ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde ilk etapta 1 milyon 21 bin liranın kaybolduğu anlaşıldı. Soruşturmada Yalova'da müteahhit olan Bekir Bilgi de önceki gün tutuklandı.

POLİS TÜM EVRAKLARA EL KOYDU

Elgin ile belediyeden alacaklı müteahhitler arasında koordinasyonu sağlayan Bilgi'nin verdiği bilgilerin yanı sıra belediyenin mali hizmetler biriminde bulunan tüm evraka polis tarafından el kondu. Elgin'in geçen çarşamba günü 'Yemek molasına çıkıyorum' diyerek Yalova Belediyesi'nin karşısındaki otoparka park ettiği aracına bindiği ve kayıplara karıştığı öğrenildi. Elgin'i cep telefonundan arayan belediye yetkilileri ulaşamayınca banka hesaplarını incelemeye aldı. Elgin'in bir paravan inşaat şirketi kurduğu ve bu şirketin hesabına para aktardığı ortaya çıktı. Bunun üzerine tüm muhasebe kayıtlarını incelemeye alan Yalova Belediyesi yetkilileri Elgin hakkında savcılığa suç duyurusu yaptı. Yalova Belediyesi'nce İçişleri Bakanlığı'ndan Mülkiye Müfettişi ve Sayıştay'dan denetçi talep edilerek soruşturma detaylandırıldı.

Yapılan ilk incelemelerin ardından Yalova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Şenay Reyhan Kaş da açığa alınan isimlerden oldu. Olayla ilgili Yalova Belediyesi, "Durumun tam olarak tespiti ve adli mercilere aktarılması amacıyla idari soruşturma başlatılmış olup, konuyla ilgili Hukuk İşleri Müdürü muhakkik olarak tayin edilmiştir" şeklinde açıklamada bulundu.

Yalova Belediyesi'nden yazılı açıklama

Olayla ilgili Yalova Belediyesi'nden yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Belediyemiz Mal Hizmetler Müdürlüğü çalışanı R.E. tarafından muhasebe kayıtlarında yapılan usulsüz işlemlerin tespiti sonrasında başlayan sürecin kamuoyuna yansımasıyla birlikte asılsız birtakım iddialarda beraberinde gündeme gelmeye başladı. Bu asılsız iddialar ve telauz edilen abartılı rakamlar üzerine tarafımızca açıklama yapılması zaruret ortaya çıkmıştır. 20 yılın üzerinde bir zamandır belediyemizde kadrolu işçi olarak aynı departmanda görev yapmakta olan R.E.'nin muhasebe kayıtlarında yapmış olduğu durum tarafımızca tespit edildikten sonra Belediye Başkanlığınca gerekli tüm işlemler ivedilikle yapılmaya başlanmıştır.
Durumun tam olarak tespit ve adli mercilere aktarılması amacıyla ilk olarak dar soruşturma başlatılmış olup, konuyla ilgili Hukuki İşler Müdürü muhakkik olarak tayin edilmiştir. Yapılan incelemeler neticesinde Belediye Başkanlığımızın talimatıyla 06.02.2020 tarihinde Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat edilmiştir. Emniyet güçlerine yapılan başvurunun hemen ardından 07.02.2020 tarihinde ise Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuştur. Soruşturmanın daha sağlıklı olarak ilerlemesi için Mal Hizmetler Müdürü açığa alınmıştır. Tüm bu işlemlerin yanı sıra kayıtların daha titiz ve kapsamlı incelenmesi için Yalova Valiliği/Yalova Defterdarlığı’ndan denetmen talep edilmiştir. Bununla birlikte İçişleri Bakanlığı’ndan Mülkiye Müfettişi ve Sayıştay'dan denetçi talep edilmiştir. Olayın bundan sonraki süreci emniyet güçlerinin ve adli makamların kontrolünde devam edecektir. Personelin gerçekleştirdiği münferit olayda belediyemiz ve Başkanlık makamını hedef gösteren mesnetsiz haber ve yorumlar içinde gerekli adli işlemlerin yapılacağını bildiririz."


 


Geri Dön