19 / 04 / 2024

Yalova Çiftlikköy'deki arsa satışına tepki!

Yalova Çiftlikköy'deki arsa satışına tepki!

CHP Yalova Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, Çiftlikköy Belediyesi’nin 36 dönüm büyüklüğündeki arsalarını satma kararı aldığını belirterek buna sert tepki gösterdi. Güler, Çiftlikköy Belediyesi’nin tarihte ilk kez büyük çapta böyle bir satış yaptığını söyledi.



CHP Çiftlikköy İlçe Başkanı Nedim Güler, Çiftlikköy Belediyesi’nin 36 dönüm büyüklüğündeki arsalarını satma kararı aldığını belirterek buna sert tepki gösterdi. Güler, Çiftlikköy Belediyesi’nin tarihte ilk kez büyük çapta böyle bir satış yaptığını söyledi.


Yazılı bir açıklama yapan İlçe Başkanı Nedim Güler, “Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, söz verdiği gibi Çiftlikköy halkına ilkleri yaşatmaya devam ediyor. (!) Daha önce Çiftlikköy’ün ilk borçlanan belediye başkanı olan Sayın Silpagar, şimdi de Çiftlikköy’ün ilk arsa satan başkanı olarak tarihe geçmeye hazırlanıyor” dedi.


Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin toplam 36 dönümlük 11 parselini satışa çıkarma kararı aldığını, CHP’nin bu satışa ret oyu verdiğini anımsatan Güler, satışa karşı çıkarak şunları söyledi:


“Çiftlikköy Belediyesi kurulduğu 1987 yılından bu yana ne Süleyman Akbay, ne de Metin Dağ döneminde böyle büyük çapta bir arsa satışı yapmadı. Aksine her iki belediye başkanı da yaptıkları hizmetlerine ilave olarak büyük miktarda arsayı Çiftlikköy’e kazandırdı. AKP’nin Çiftlikköy Belediyesi ise borçsuz, kasasında nakit parasıyla devraldığı belediyeyi 2 buçuk yıl gibi kısa bir sürede 30 milyonun üzerinde borçlu ve arsalarını satmaya başlayan bir konuma getirdi. 30 yılda kazandırılan arsalar şimdiden elden çıkmaya başladı”


Güler, belediye yönetiminin arsa satışlarına bahane olarak yol çalışmalarını öne sürdüğünü ifade ederek “Dediklerine göre bu arsadan gelecek paraları yol yapımında kullanacaklarmış. Eğer arsaları satmazlarsa yolların parasını halktan alacaklarmış. Ha yol için halktan para toplamışın, ha halkın malı olan arsaları satmışın, ne farkı var? Ne yolun parasını halktan alın, ne de Çiftlikköy halkının malı olan arsaları satın. Çiftlikköy Belediyesi’ni halktan katılım payı almadan, kendi imkanlarıyla asfalt dökemeyecek, parke taşı döşeyemeyecek hale ne zaman getirdiniz” diye sordu.


CHP İlçe Başkanı Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Dahası her biri 4 kat imarlı olan, Çiftlikköy’ün gelişmeye en müsait bölgelerinde olan arsaların satışından gelecek para yol çalışmalarının kat be kat üstünde olacak. Neresinden baksanız bu arsaların satışından Çiftlikköy Belediyesi’nin kasasına 20 Milyon TL’nin üzerinde para girmesi gerekir. Bu kadar büyük bir meblağ yol çalışmalarına ayrılamayacağına göre hesapsız, kitapsız harcamalarınızın üstünü bu parayla mı örteceksiniz? Belediyeler imar uygulamalarından arsa üretip satış yapabilirler. Bunda bir sakınca yok. Çok önemli bir projeniz varsa, bu projeyi uygulayacak acil nakite gereksinim duyuyorsanız belediyenin kullanmayacağı arsaları satabilirsiniz. Ancak alınan arsa satış kararında bu şartların hiç biri yok. Belediyenin en olmazsa olmaz hizmetlerinden olan ve kendi bütçesiyle rahatlıkla yapabileceği yol çalışması için değerli arsaları satmak büyük yanlıştır. Bakın CHP’li Çınarcık Belediyesi’ne. Su altyapısını bitirdi, üstüne elektrik hatlarını yer altına aldı ve asfalt çalışmasını tamamladı. Bunların hepsini Çınarcık kendi imkanlarıyla yaparken 2 katı bütçeye sahip Çiftlikköy Belediyesi, su altyapısı için 30 milyonun üzerinde kredi çekti, yol yapmak için de şimdi arsa satıyor. Hangisi doğru belediyecilik”


Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a bu arsa satışlarından vazgeçme çağrısında bulunan Güler, “Çiftlikköy her gün büyüyor, gelişiyor. Nüfusu artıyor. Dolayısıyla yeni imar ve donatı alanlarına ihtiyaç duyuyor. Siz bugün elinizdeki arsaları sebepsizce satarsanız gelecekte itfaiye binası, kültür merkezi, mahalle birimleri, park gibi belediye hizmetleri için gerekli olan arsaları nereden bulacaksınız? Belediye yönetiminin bu planları yapmadığı ve sadece günü kurtarmaya çalıştığı apaçık ortada. Plansız ve hesapsız oldukları imarlı olan arsaları belediye meclisinde ‘tarla’ diye sunmalarından belli. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, derhal bu yanlıştan dönmelidir. Yalova’da hesapsızca arsa satan belediyelerin durumu apaçık ortadayken arsa satışından vazgeçilmelidir. Her hizmetinizi arsa satarak mı yapacaksınız” diye konuştu.



Yalova Hayat


Geri Dön