19 / 04 / 2024

Yalova İMES OSB'de ilk kazma vuruldu! 

Yalova İMES OSB'de ilk kazma vuruldu! 

6.5 milyar TL değerindeki Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk kazma vuruldu. Sahaya inen iş makineleri çalışmalara başladı.   



Yalova'da yaklaşık 15 bin kişiye istihdam sağlayacak olan, 6.5 milyar TL değerindeki Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar başladı. Makine imalatı, otomotiv ve beyaz eşya yan sanayi, elektrik, elektronik eşya savunma araç ve gereçleri gibi yüksek katma değere sahip ürünler üretilmesi planlanan Yalova İMES Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk kazma vuruldu. 

Yalovamız'da yer alan habere göre, projenin 2 yıl içinde tamamlanması hedefleniyor. İMES OSB hahhkında açıklama yapan Yalova-İMES Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz, Kocaeli’nin Dilovası bölgesinde yer alan organize sanayi bölgesinin doluluk oranlarının yüzde 80’e  ulaştığını, bu bölgede yer almayan veya tesislerini büyütmek isteyen sanayicilerin talebi üzerine harekete geçtiklerini aktardı. 
Erboz, “Yenilikçi, milli, yerli ve yeşil üretimi kendisine misyon edinen OSB bünyesinde, meslek eğitim merkezi, meslek lisesi, meslek yüksek okulu, itfaiye, güneş ve rüzgar enerji santralleri, sağlık merkezi, antrepo gibi tamamlayıcı sosyal donatıların da yer alacağı yeni nesil bir OSB inşa etmeyi planlıyoruz” dedi.OSB alanının yarısından fazlasını dolduracak nitelikte mevcut üyelerinin bulunduğunu, kalan sınırlı sayı ve büyüklükteki alanlar için yeni yatırımcılar alındığının altını çizdi Süheyl Erboz, “Kamulaştırma çalışmalarının 2 yıl süreceğini tahmin ediyoruz. Ülke kalkınmasını akamete uğratmaya çalışan bir takım organizasyonlar ve haksız kazanç elde etmeye çalışan arazi spekülatörü olan mihrakların saldırısına karşı mücadele veriyoruz” diye konuştu. 

Yalova İMES OSB'den yatırımcılara yüzde 40 indirim!


Geri Dön