28 / 03 / 2024

Yalova'da bağış yapılan arsa için usulsüzlük iddiası!

Yalova'da bağış yapılan arsa için usulsüzlük iddiası!

Yalova’da CHP’li meclis üyesinin, bağış yapılan arsayı eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç’e devrettiği iddia edildi.



Yalova'da bağış yapılan arsa için usulsüzlük iddiası ortaya atıldı. Sabah'tan Muhammed Uzun'un haberine göre;  CHP'li eski Belediye Başkanı Vefa Salman ve Başkan Yardımcısı Halit Güleç'in tutuklanmasıyla belediye yönetiminin düştüğü, belediye başkanlığının ise Mart ayından itibaren AK Parti'ye geçtiği belediyede şimdi de "bağışlı arsa devri" skandalı gün yüzüne çıktı.

Yalova da bağış yapılan arsa için usulsüzlük iddiası!

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin'in, yapılan incelemeler neticesinde CHP'li Yalova Belediye Meclis Üyesi Burçin Tangürek'in eşi Eylül Tangürek'e bir imar uygulaması karşılığında 908 metrekare arsa bağışlandığını, hibe sonrasında söz konusu arsanın, imardan sorumlu eski Belediye Başkan Yardımcısı Halit Güleç'e devredildiğini belirlediklerini dile getirdi. Şahin'in soru önergesi ise CHP'li meclis üyelerinde suskunluğa sebep oldu.

NE KARŞILIĞINDA VERİLDİ

Fatih Şahin; meclise verdiği soru önergesinde, Yalova'nın Soğucak Köyü'nün Karatepe mevkiinde yer alan arsanın ne karşılığında bağışlandığını sordu. Şahin. "Vatandaştan alınacak bağışlar belediyeye yapılır, Bu, yapılan imar uygulaması karşısında alınan bir rüşvet ödemesi midir?" şeklinde soru yöneltti.
 

Yalova Merkez'de 9.8 milyon TL'ye satılık arsa!


Geri Dön