19 / 04 / 2024

Yalova'da imar planı tartışması!

Yalova'da imar planı tartışması!

Yalova Belediye Meclisi’nden geçen ay geçen revizyon imar planları tartışmaya sebep oldu. 64 itiraz komisyona sevk edildi.



Yalova Belediye Meclisi’nin kasım ayı toplantısında imar konularının görüşülmesi esnasında gerginlik yaşandı. Geçtiğimiz ay meclis tarafından onaylanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli revizyon imar planlarına yapılan 64 itirazın imar komisyonuna sevki öncesinde söz alan bağımsız üye Ahmet Yavuz, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu söyledi.


Plan içerisinde yer alan bir resmi kurum alanının kiralanmasına işaret eden Yavuz, "Resmi kurum alanı belediye tarafından kiralanmıştır. Bu hukuksuz bir davranıştır. Revizyon imar planı içerisinde yer alan bu alanla ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Bu hukuksuzluk Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından da tespit edilmiştir. İtirazlar arasında bu alana yönelik bir itirazda var. Bu şekli ile bu itirazların görüşülmesi doğru değildir. Belediye açısından sıkıntı yaşanmasına sebep olur" dedi.


Plan revizyonuna yapılan 64 itiraz oy çokluğu ile imar komisyonuna sevk edildi. Komisyon konuyu görüştükten sonra raporunu meclise bildirecek.


Dünya 



Geri Dön