26 / 04 / 2024

Yalova'da Kardeş Şehirler Parkı inşa edilecek!

Yalova'da Kardeş Şehirler Parkı inşa edilecek!

Yalova Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaklaşık 10 bin m2 kardeş şehirler parkı yapılacak. Bağlarbaşı Mahallesi Safranyolu üzerinde çalışmalarına başlanan park alanında kardeş şehirlerimizle özdeşleşmiş simgelerde yer alacak.



Yalova Belediyesi tarafından Bağlarbaşı Mahallesi’nde yaklaşık 10 bin m2 kardeş şehirler parkı yapılacak. Bağlarbaşı Mahallesi Safranyolu üzerinde çalışmalarına başlanan park alanında kardeş şehirlerimizle özdeşleşmiş simgelerde yer alacak.


Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman daha önce yaptığı açıklamalarda 20 Temmuz’un kentimizde kardeş şehirler günü olarak kutlanacağını bunun sebebini de Yalova’nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 19 Temmuz nedeniyle kardeş şehirlerimizden misafirler davet edildiğini bir sonraki günü de bu nedenle “Kardeş şehirler Günü” olarak kutlayacaklarını açıklamıştı. 


İyi Niyet Protokolü İmzalandı

19 Temmuz Yalova’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 94. yıldönümü nedeniyle 20 kardeş şehrimiz de kentimize davet edildi. Almanya’dan Bad Godesberg ve Rottenburg, Bosna Hersek’ten Travnik, KKTC Geçitkale, Kosova İpek, Makedonya Ohrid, Romanya Mecidiye ve Sırbistan Novipazar kentlerinden heyetler Yalova’nın kurtuluşu nedeniyle programa iştirak ettiler. 


Kutlama Programı kapsamında Kent Müzesi’nde İzzet Keribar’ın “Anadolu” isimli resim sergisi sonrasında bir sunum yapan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman gelen misafirlere kentimizde yapılacak olan Kardeş şehirler Parkı hakkında bilgi verdi. Sunumda Başkan Salman şunları dile getirdi; “Kardeş şehir ilişkileri kentler arası kültürlerin kaynaşması ve ileriye dönük projelerin paylaşılması adına önemli bir konu. Yalova kardeş şehir ilişkilerine önem veren bir kent. Bende başkan olduktan sonra iki kent daha kardeş şehir ilave ettim. Şuanda 20 civarında kardeş şehrimiz mevcut. Bu yıl ilkkez planladığımız 20 Temmuz kardeş şehirler günü dolayısıyla tüm kardeşlerimizi davet ettik ve istedim ki bu kardeşlik sadece o kentlerle bizim aramızda kalmasın diğer kardeşlerimizde birbiriyle tanışsın kaynaşsın. Bunun sembolü olarak da kentimizde bir alanı Kardeş şehirler Parkı olarak düzenlemeyi uygun gördüm. Önümüzdeki sene 20 Temmuz’da daha kalabalık bir temsilci heyetlerle parkın açılışını gerçekleştireceğiz. Bu park içerisinde kentinizi sembolize edecek bir objeyi bizlere ulaştırırsanız bizleri mutlu edersiniz. Buraya gelen tüm kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum.”


Başkan Vefa Salman’ın konuşmasının ardından Bad Godesberg Belediye Başkanı Simone Stein Lücke, Rottenburg Amekar Belediye Başkan Yardımcısı Thomas Weigel, Travnik Belediye Başkanı Admir Hadziemric, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş, İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaxheri, Ohrid Belediye Başkan Yardımcısı Angel Janev, Mecidiye Belediye Başkanı Marian Iordache ve Novipazar Milletvekili Muammer Bacevac, Başkan Salman ile birlikte iyi niyet protokolüne imza attılar.


Yalova Gazetesi


Geri Dön