17 / 04 / 2024

Yalova'da TOKİ Konutları yapılmayacak!

Yalova'da TOKİ Konutları yapılmayacak!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman son aylarda halk arasında yayılan TOKİ'nin Yalova'da toplu konut yapacağı söylentisinin gerçekleri yansıtmadığını söyledi. Salman, "TOKİ Yalova'da toplu konut yapmayacak" dedi.



Son günlerde kulaktan kulağa yayılan TOKİ'nin Yalova'da toplu konut yapacağı yönündeki söylentiye en net cevabı Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman verdi. Salman bu söylentilerin tamamen bir yanlış anlama sonucunda ortaya çıktığını dile getirerek, "Yalova'da TOKİ'nin toplu konut yapacağı yönünde söylenti dolaşıyor. Oysa işin doğrusu böyle değil. TOKİ'nin Yalova'da her hangi bir arsası yok. Yalova'da İşçi Emeklileri Derneği hem kendisine üye yapıyor hem de  TOKİ  ev yapsa başvuru sayısı ne olur diye anket yapıyor. Bunun sonucunda da böyle bir söylenti yayılıyor" dedi. 


Kentsel Dönüşüm Mümkün Değil 

Öte yandan özellikle Roman vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları Bağlarbaşı Mahallesi'nde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm hakkında da konuşan Salman bu projenin yapılmasının bugün için mümkün olmayacağını dile getirdi. Salman, "Şu an için kentsel dönüşümde bir şey olması mümkün değil. Hükümet kurulacak. Ondan sonra bakacağız" diye konuştu. 


Suya Zam Yok 

Yalova halkını yakından ilgilendiren bir diğer konunun da 2016 yılında su kullanım ücretlerine zam yapılıp yapılmayacağıydı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman bu konuda ise yüreklere su serpti. Yalova Belediye Başkanı Salman bu yıl su parasına zam yok" diye konuştu. Ak Parti Grubu ise bu kararın Ak Parti grubu sayesinde alındığını vurguladı. Ak Parti Grubu adına konuşan Kasım Avar, "Geçen yıl bir kaza yaşadık ve suya zam yapıldı. Bu yıl aynı şeyin yaşanmaması için Plan ve Bütçe Komisyonunda çoğunluğumuzu kullanarak suya zam yapılmaması kararının alınmasını sağladık. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da buna destek verdi" dedi. 


Saim ÇOTUK/Yalova 


Geri Dön