28 / 03 / 2024

Yalova'da ulaşım projeleri turizmi artırdı!

Yalova'da ulaşım projeleri turizmi artırdı!

Yalova, Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul - Bursa - İzmir Otoyolu projeleri ile özellikle turizm yatırımlarının odağı haline geldi. Yalova'da yatak kapasitesi yüzde 23 arttı.



Bakanlıkça belgelendirilen otel yatak kapasitesinde son bir yılda yüzde 23 artış yaşanan kentte, toplam 3 bin 114 yatak kapasiteli 7 adet yatırım belgeli otel de açılmak için gün sayıyor. 




Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Emniyet Müdürlüğü verilerine göre Yalova'ya gelen turist sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 11 artış ile 2014 yılında 594 bin 439'a ulaştığını söyledi. Ziyaretçi sıralamasında yerli turisti Arap, Rus ve Alman turistlerin takip ettiğini belirten Karatekin, "Turist sayısının bu yü da 2014'teki artış oranım yakalayacağını öngörüyoruz. Bu artışta hizmete açılan kaliteli termal turizm tesisleri, sayısı 28'i bulan turizm seyahat acentaları ile Körfez Köprüsü inşaatı da rol oynuyor" dedi. 




Karatekin, Yalova'da, Bakanlıkça belgelendirilen otel yatak kapasitesinde ise geçen yıl yüzde 23 artış yaşandığının vurgulayarak, "Yalova'nın 2014 yüı sonu itibariyle toplam yatak kapasitesi 6 bin 730; turizm işletme belgeli tesis yatak kapasitesi bin 343; belediye belgeli yatak kapasitesi de 5 bin 387 adet. 

Şu an itibariyle ilimizde 7 yatırım belgeli otelin bin 188 oda ve 3 bin 114 yatak kapasitesi mevcuttur. Termal ilçesinde bulunan Zem Zem Otel ile Turan Otel muhtemelen bu yü içinde faaliyete geçecektir" diye konuştu. 


Dünya




Ulaşım kolaylığı, bulunduğu güzergah ve hareketli yaz turizmi nedeni üe Yalova'da yazlık konutların bugüne kadar yoğun talep gördüğünün altını çizen Karatekin, ayrıca Armutlu üçesinde faaliyet gösteren İhlas Armutlu Tatü Köyü, Göral Yapı ve Akarsu Holding'in halen devam eden devre mülk inşaatları üe Termal ilçesinde yapımı süren KRD Group'un devre mülklerinin yakın tarihte faaliyet göstereceğini vurguladı. Karatekin, ulaşımın deniz trafiğiyle sınırlı olması yüzünden bir kopukluk yaşayan Yalova'nın Körfez Köprüsünün tamamlanmasıyla bir bakıma İstanbul üe bitişik hale geleceğini kaydederek, "Yalova, kent hayatından yorgun düşen İstanbul sakinleri için gerçek anlamda bir nefes alma yeri olacak. 2015 Yalova için kültür sanat hayatım zenginleştirme ve tanıtım konusunda önemli bir hamle yıl olacak" dedi. 


Geri Dön