16 / 04 / 2024

Yalova'da yazlık konut ve devremülkler artıyor!

 Yalova'da yazlık konut ve devremülkler artıyor!

Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.



Doğası, termal kaynakları ve tarihi ile turistlerin uğrak yerlerinden Yalova'yı ziyaret eden turist sayısı her yıl yaklaşık yüzde 11 artıyor.  Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, kente 2013 yılında gelen turist sayısının 535 bin 691'i bulduğunu söyledi. Kente gelen turist sayısının 2014'te yüzde 11 artışla 594 bin 439'a yükseldiğini kaydeden Karatekin, Yalova'yı ağırlıklı yerli turistlerin ziyaret ettiğini, ardından Arap, Rus ve Alman uyrukluların geldiğini beliıtti. Karatekin, "Turist sayısının bu yıl da 2014'teki artış oranını yakalayacağını tahmin ediyoruz" dedi.  Kente gelen turist sayısındaki artışta, hizmete açılan termal turizm tesisleri ve sayısı 28 adedi bulan turizm seyahat acentelerinin etkili olduğunu belirten Ziya Karatekin, "Ayrıca, yapımı devam eden Körfez Geçiş Köprüsü de artışta önemli rol oynuyor" diye konuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca belgelendirilen otel yatak kapasitesinde geçen yıl, 2013'e göre yüzde 23 artış kaydedildiği bilgisini veren Karatekin, Yalova'nın 2014 yılsonu itibarıyla toplam yatak kapasitesinin 6 bin 730, turizm işletme belgeli tesis yatak kapasitesinin bin 343, belediye belgeli yatak kapasitesinin 5 bin 387 adet olduğunu bildirdi.  Karatekin, "Bugün itibarıyla ilde yedi adet yatırım belgeli otelin, bin 188 oda ve 3 bin 114 yatak kapasitesi bulunuyor. Termal ilçesinde bulunan iki otel de bu yıl içinde inşaatlarını tamamlayarak, faaliyete geçecek" şeklinde konuştu. 

Yazlık konut ve devremülkler artıyor Yalova'nın işlek deniz ve karayolu üzerinde bulunduğu için geçmişte olduğu gibi bugün de önemli bir geçiş alanı özelliği taşıdığını vurgulayan Ziya Karatekin, "Yalova, İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi sanayi ve ticaret alanında güç merkezleri olan üç büyük yerleşim merkezinin ortasında yer alıyor" dedi. Karatekin, ulaşım kolaylığı, bulunduğu güzergah ve hareketli yaz turizmi nedeniyle yazlık konutların yoğun talep gördüğünü belirterek, "Ayrıca Armutlu ilçesinde faaliyet gösteren İhlas Armutlu Tatil Köyü, Göral Yapı'nın ve Akarsu Holding'in halen devam eden devre mülk inşaatları üe Termal ilçesinde yapımı devam eden KRD Group'un devre mülkleri de yakın tarihte tamamlanacak" açıklamasını yaptı.  İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, Termal ve Armutlu ilçelerindeki kaplıcalar ile yeşil bitki örtüsü dolayısıyla ilin her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildiğini belirtti. Özellikle Çınarcık, Armutlu, Çiftlikköy ve Altınova'nın deniz, kum ve güneş özellikleriyle yaz turizminin odak noktasını oluşturduğunu söyleyen Karatekin, "İlde sürdürülen Yeşil-Mavi Yol Projesi çerçevesinde eko-turizm ile yamaç paraşütü, bisiklet sporu, zıpkınla dalma gibi alternatif turizm türleri bulunuyor" diye konuştu. 



Dünya Özel Ek 


Geri Dön