19 / 04 / 2024

YAPEX Fuarı açıldı!

YAPEX Fuarı açıldı!

Antalya'da bu sene 25'incisi düzenlenen "Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı" açıldı.



 

Antalya'daki  Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya EXPO Center'da düzenlenen fuarın açılışında, kalkınmanın yerelde başladığını, artık belediyecilikte kavramların değiştiğini belirtti.

 

Yaklaşık 50 yılın belediyeciliğinde ideolojik belediyecilik olduğunu söyleyen Türel, eskiden belediyeciliğin tamamen farklı kavramlar için özellikle de istihdam ofisi gibi kullanıldığını söyledi. İdeolojik belediyecilik kavramı tarihteki yerini aldıktan sonra belediyeciliğin farklı kavramla tanıştığına değinen Türel, köylerden göçlerle birlikte altyapı belediyeciliğinin başladığını söyledi. Zamanla bunun da hedef kavramı arasından çıktığını ve sosyal belediyeciliğin başladığını belirten Türel, "İnsanımıza yardım öncelikli belediyecilik başladı. Belediyeler eksiksiz projeler üretiyor." diye konuştu.

 

Son olarak "vizyon belediyecilik" kavramının ortaya çıktığını sçyleyen Türel, geleneklere sahip çıkarak, modern ve çağdaş bilişim çağının gereklerini ortaya koyacak bir vizyon oluştuğunu belirtti.

 

- "Kültürel tanıtım önemlidir"

 

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise fuarın, önemli sektörlerle düzenlendiğini söyledi. Tarihi, kültürel, somut ve somut olmayan bütün değerlerin devreye sokulması gerektiğini belirten Sözen, kültürel tanıtımın her zaman önemli olduğuna dikkat çekti.

Sözen, belediyelerin doğruyu ve yanlışı iyi tanıdığını, herkesin belediyelere güvenmesi gerektiğini söyledi. Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da YAPEX'in enstitü haline geldiğini, söz konusu fuarın bazı anlayışları ortadan kaldırarak, yenilikler getirdiğini söyledi.

 

Tesisat İnşaat Malzemecileri Federasyonu Başkanı Aydın Eşer, yurt dışından ziyaretçi sayısını artırmak için bu tür fuarların artırılması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, üç gün sürecek fuarın açılışını gerçekleştirdi, stantları gezdi.

 


Geri Dön