25 / 04 / 2024

Yapı kooperatiflerinde e-Devlet dönemi başladı!

Yapı kooperatiflerinde e-Devlet dönemi başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 35 bin yapı kooperatifinde bürokrasiyi ve suistimalleri azaltmak için düğmeye bastı. Kooperatif e-Devlet üzerinden de kurulabilecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelindeki 35 bin yapı kooperatifini e-Devlet sistemine aktarmak amacıyla harekete geçti. Akşam gazetesinden Miray Çimen'in haberine göre, aktarım çalışmasının tamamlanmasıyla beraber yapı kooperatiflerinin üyesi yaklaşık 1.5 milyon vatandaş üyesi bulunduğu kooperatifin attığı her adımı e-Devlet üzerinden takip edebilecek. Yeni kurulacak olan kooperatifler için bürokrasi azalacak ve kuruluş işlemleri e-Devlet üzerinden de yapılacak. Kooperatif ortaklarının ödeyeceği üyelik aidatları ve diğer ödemeler de elden tahsilat dönemi de sona erecek. Ödemeler ise sadece banka kanalıyla yapılacak. Böylece elden yapılan ödemelerde yaşanan anlaşmazlık, usulsüzlük ve suiistimallerin önüne geçilmiş olacak.

TAPU DOLANDIRICILIĞINA SMS’Lİ ÖNLEM 

e-Devlet üzerinden başlatılan uygulamayla vatandaşlar tapularıyla ilgili yapılan her işlemde dolandırıcılığa karşı smsle uyarılacak. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, vatandaşların taşınmazları üzerinde başlatılan işlemlerden anında haberdar olmaları için e-Devlet'te “Tapu Telefon Bilgileri Beyan” kısmına numaralarını kaydetmesi gerektiğini belirtti. Adlı, böylece yapılan işlem bilgileri dışındaysa cep telefonlarına otomatik yollanacak SMS sayesinde hemen ilgili tapu müdürlüğüyle irtibata geçebileceklerini söyledi.  

 

Tapu dolandırıcılığına 'kısa mesaj' ile önlem!


Geri Dön