19 / 04 / 2024

Vergi yapılandırmasında 4. taksit dönemi başladı!

Vergi yapılandırmasında 4. taksit dönemi başladı!

6736 Yapılandırma dahilinde 3. taksit ödeme dönemi başladı. Ödemeler internet üzerinden de yapılabiliyor..



Ödemelerini süresinde yapmadıkları için yeniden yapılandırma uygulamasının getirdiği hakları kaybeden borçlular 6736 sayılı kanundan yararlanarak tekrar yapılandırmada hak kazanmıştı. 6736 Yapılandırma dahilinde 3. taksit ödeme dönemi başladı.


Yıllık gelir veya kurumlar vergisi, gelir (stopaj) vergisi, kurumlar (stopaj) vergisi, katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi için başvuruda bulunan borçluların belirtilen vergi türlerinden, taksit ödeme süresince beyan üzerine ilk taksit ödeme süresinin başlangıç tarihinden mükellef tarafından seçilen son taksit ödeme süresinin sonuna kadar, erken ödeme halinde borcun tamamen ödendiği tarihe kadar, tahakkuk edenleri vadesinde ödemeleri gerekecek.


Vergi yapılandırması ödeme işlemleri vergi dairesine gidilerek yapılabildiği gibi, internet şubesinden de yapılabiliyor.


Bunun için GİB'in resmi internet sayfasından sisteme giriş yapılması gerekiyor. Sisteme T.C. Kimlik No ile, 6736 Yapılandırma Tecil/Tahakkuk Fiş Numarası ile veya kullanıcı girişi ile girilebiliyor.


Ayrıca GİB'in mobil uygulamasından da ödeme yapmak mümkün.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön